Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z soundbarem hw-j7500

(Temat utworzony: 27-05-2018 08:18 PM)
896 Wyświetlenia
MaciejunioNo1
Student
Opcje

Witajcie, mam problem z soundbarem hw-j7500 kupionym kilka dni temu. Po rozpakowaniu i podłączeniu elegancko wszystko działało i współgrało z tv. Dziś rano stało się coś dziwnego i irytującego.... Soundbar reaguje tylko na przycisk włącz/wyłącz.... Wyswietla sie na listwie w kolejności... Hello.... D.in....OFF.... I tak w kółko. Nie mogę zmienić źródła... Dodam że tv nie widzi soundbara. Podłączony jest przez kabel hdmi bardzo dobrej jakości. Jakieś pomysły co sie stało i jak zaradzić temu problemowi? 

0 Like
9 Odpowiedzi
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć 

W pierwszej kolejności odłącz soundbar od zasilania i od tv. Po ponownym włączeniu zasilania, bez podłączania do tv sprawdź, czy możesz zmienić źródło.

Daj znać czy się udało.

MaciejunioNo1
Student
Opcje

Niestety Staszku.... Zrobiłem jak napisałeś nic się nie zmieniło. Tak jakby skubaniec sie zawiesił... Hello, D.In, Off.... w kółko. Chyba trzeba go pakować i odesłać do serwisu....

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@MaciejunioNo1 a próbowałeś zresetować listwę? Sprawdź, vol+ i vol-. Naciśnij i przytrzymaj do czasu wyświetlenia się INIT na wyświetlaczu lub Play/Pause przez 5~8 sek. Nie znam tego modelu, więc podaję dwie wersje. :winking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
MaciejunioNo1
Student
Opcje

Zero reakcji.... Zawieszony na amen...

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
W takim przypadku pozostaje serwis.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
tomcioszek
First Poster
Opcje

Dzień dobry,

Trochę czasu minęło jednak spotkało mnie to samo. Z tym że zawieszony jest na połączeniu TV. Zero reakcji. Czy rozwiązał Pan problem ? Dzwoniąc po serwisach słyszę, że jest brak dostępu do płyty głównej co mnie trochę przeraża. Pozdrawiam

0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

Cześć,

@tomcioszek Spróbuj zgrać aktualizację ze strony Samsunga na USB.

https://www.samsung.com/pl/support/model/HW-J7500/EN/

Po skopiowaniu na pustą pamięć umieść ją w USB w soundbarze i odłącz zasilanie. Pojawi się napis UPDATE jeżeli masz starszą wersję. 

0 Like
tomcioszek
First Poster
Opcje

próbowałem tego. Niestety nic się nie dzieje. Prawdopodobnie mam najnowsza wersje oprogramowania

0 Like
MatiW
Pathfinder
Opcje

@tomcioszek jeżeli jest zawieszony i nie da się go ,,ruszyć" przy pomocy aktualizacji, to faktycznie, bez wymiany części się nie obędzie 😞 Listwa jest z 2015 roku, więc może być problem z częściami, ale trzymam kciuki, że w którymś z serwisów się uda :winking-face:

0 Like