30-06-2021 03:32 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
- Report Inappropriate Content
Witam,
Mam problem z soundbarem Q90r a mianowicie przy włączaniu tv załączają się wszystkie głośniki prócz subwoofera.
Posiadam 65q80t i jest on razem spięty z tv kablem arc (2.1).
Po ponownym sparowaniu soundbar przez około 14 dni załącza się razem z subwooferem i wszystko było w porządku , lecz znów zaczyna pojawiać się problem że po wieczornym oglądaniu czy graniu przy kolejnym włączeniu sprzętu znów sub swieci się na czerwono a głośniki tylnie na niebiesko w tym przypadku tylko na jakiś czas pomaga ponowne parowanie.
Dzieje się tak nawet wtedy gdy działa tylko tv i soundbar bez żadnych dodatkowych sprzętów podłączonych w porty hdmi czy USB.
Po rozmowie z serwisem podejrzewali ze problem może być w dekoderze od nc+ lecz nawet gdy nie jest on podłączony to problem także występuje , dodam że sprzed jakiś czas temu był spięty z tv Sony oraz dekoderem nc + i nic takiego się nie działo.
od 16.06 sprzęt zawiozłem do autoryzowanego serwisu i po kontakcie z nimi (14dni) twierdzą ze problemu nie ma i wszystko działa okej.
Przed oddaniem sprzętu na serwis próbowałem wszystkiego od odłączania dekodera , ponownego parowania resetu do ustawień fabrycznych tv jak i soundbara oraz oprogramowania.
Dodam tez że nie dało się wykryć soundbara w aplikacji smart things przez dosyć długi czas lecz się udało i został wtedy zaktualizowany do najnowszej wersji.
Znalazlem podobny wątek na forum lecz w tamtym przypadku miał byc nowy sprzęt a wyszedł zwrot gotówki i problem był taki sam jak tutaj i serwis tez rozkładał ręce i nie mógł dojść do zdiagnozowania problemu.
W moim przypadku w przyszłym tyg chcą mi sprzęt oddać twierdząc ze wszystko jest okej.
Moje pytanie co robić w takiej sytuacji gdy mam jeszcze kilka miesięcy gwarancji a problem w moim domu będzie dalej występował ?
W pokoju nie ma żadnych części metalowych itp które by zagłuszały sygnał a subwoofer leży dosłownie zaraz obok powieszonego tv.
Solved! Go to Solution.
1 Solution
Accepted Solutions
26-07-2021 09:57 AM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
Serwis wymienił płytę główna.
Sprzet gra całkowicie inaczej niż po samym zakupie.
Płyta była wadliwa od samego początku po wymianie problem rozwiązany.
Temat do zamknięcia.
01-07-2021 04:31 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
@Members_dXb2jLj A jak sprawa wygląda jak odłączysz soundbar od TV i podłączysz np. do telefonu poprzez bluetooth? 🤔
01-07-2021 07:22 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
Próbowałem wszystkiego i ciagle jest to samo.
Ogólnie po zakupie soundbar sam lubił się w nocy włączać i wyłączać bez powodu ale potem problem po aktualizacji ustąpił .
najgorsze w tym wszystkim jest to ze czasami potrafi działać te dwa tygodnie bez zarzutu.
Obecnie jak jest w serwisie nie wykazuje żadnych oznak by coś się z nim działo.
przez 1.5 roku działał jak należy,może się okazać tak ze wróci z serwisu i po kilku dniach akurat problem wystąpi w domu bo są to losowe sytuacje.
moze się okazać ze zostanie wszystko sparowane i będzie grał sobie przez np dwa miesiące a potem będzie wymagał codziennego nowego parowania.
02-07-2021 12:38 AM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
Wpadłem jeszcze na jeden pomysł ,
Mam iphonea z serii 12 i ładowarkę magsafe podobno wytwarzają pole magnetyczne zakłócające działanie rozruszników serca itp czy dobrze myśle ze właśnie przez ładowarkę która leży na szafce obok soundbara mogł nie parować sie sub?
02-07-2021 04:31 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
@Members_dXb2jLj Jasne, że tak. Skoro serwisanci w swoich warunkach stwierdzili, że jest OK, to na pewno to testowali 😉
06-07-2021 12:10 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
Okazało się ze w serwisie sprzęt zaczął wariować wiec nie jest to wina ładowarki,podobno zamówili płytę główną,czy ktoś z was jest mi w stanie powiedzieć ile oni mogą sobie trzymać ten sprzęt w serwisie dodam ze za pare dni minie równy miesiąc a samsung w gwarancji pisze ze naprawi sprzęt w 14 dni czy ja w takim razie mogę rządach od samsunga zwrotu gotówki lub wymiany sprzętu na nowy ze względy na przedłużający się ciagle czas naprawy ?
07-07-2021 03:32 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
@Members_dXb2jLj nie ma w karcie gwarancyjnej zapisu co w przypadku przekroczenia 14 dni, proponuję Ci poczekać, aż go naprawią. Weź pod uwagę, że usterka zaczęła być widoczna po czasie 😉
10-07-2021 12:42 AM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
Wszystko fajnie ale minął już miesiąc ,wiem ze nasze prawo działa jak działa ale może się okazać ze będzie tam siedział kolejny miesiąc a to już jest przesada.
Jeżeli nie mogą zdobyć płyty głównej to co mam sobie tak czekać aż łaskawie dostaną ?
Mialem kiedyś taka sytuacje z toshiba płyta główna szła miesiąc nie doszła dostałem zwrot gotówki i kupiłem kolejny tv i serwis nie miał problemu z wypisaniem dokumentu.

12-07-2021 08:45 AM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
@Members_dXb2jLj, jeśli płyta główna została zamówiona, to na pewno dojdzie. Jakby nie było jakiejś części dostępnej, to serwis nie byłby w stanie jej zamówić. Z doświadczenia, zazwyczaj sprzęt, który długo jest w serwisie z powodu, na przykład testów lub oczekiwania na część, od razu po jej dotarciu jest naprawiany i oddawany klientowi.
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.
26-07-2021 09:57 AM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
Serwis wymienił płytę główna.
Sprzet gra całkowicie inaczej niż po samym zakupie.
Płyta była wadliwa od samego początku po wymianie problem rozwiązany.
Temat do zamknięcia.