Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z Samsung HW-Q60T

(Temat utworzony: 03-08-2020 05:26 AM)
6633 Wyświetlenia
Ardzio05
Apprentice
Opcje

Witam.

Właśnie zakupiłem wyżej wymieniony soundbar. Problem polega na zniekształceniu dźwięku i zakłóceniach. Problem nastąpił rano podczas słuchania na niskiej głośności. Dźwięk jest wtedy jakby pod wodą. Gdy zwiększy się głośność, zniekształcenia są mniej słyszalne.  Najbardziej zauważalne podczas dialogów.  Podczas sluchania muzyki na wiekszej głośności zniekształcenia są niemal nieodczuwalne. Zmieniałem kabel hdmi oraz testowałem przez bt. Jeszcze będę wgrywał aktualizacje.

MichałW87
Apprentice
Opcje

Witam. 

Też zakupiłem soundbara q60t i również mam znieksztalcenia i zakłócenie dźwięku na niskim poziomie głośności przez bt i to występuje przy dialogach. Gdy słucham muzyki z telefonu to nie słychać tych zakłóceń. Myślałem że glosnik niskotonowy jest zepsuty ale w sklepie wymieniono mi na nową sztukę i jest to samo. Jest to uciążliwe w wieczorem gdy się ogląda telewizję kablową to słychać jak bym nastrajał fale w radiu. Soundbar q60t podłączony przez bt do tv samsung q60r.

Byłbym wdzięczny za pomoc. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@MichałW87 Spróbuj zaktualizować firmware do wersji 1003.6.

https://www.samsung.com/pl/support/model/HW-Q60T/EN/#downloads

Ardzio05
Apprentice
Opcje

Lepiej od razu daj na reklamację aby serwis naprawił.  Ja 2 razy dawałem ale wkoncu działa jak trzeba . Wymienili płytę główną na belce . Ale 2 miesiące bez soundbara . Dużo osób ogólnie ma problem z tym modelem właśnie z takim szumem i buczeniem od nowości.  

0 Like
MichałW87
Apprentice
Opcje

A z aktualizacja prubowales zrobić? Czy strata czasu i oddać na reklamację tak piszesz

0 Like
MichałW87
Apprentice
Opcje

Na szczęście obejdzie się na reklamacji bo aktualizacja wszystko naprawiła i jest już wszystko dobrze.

Dziekuje za odpowiedzi. 

Pozdrawiam i wszystkiego najlepszego w nowym roku. 

Ardzio05
Apprentice
Opcje

U mnie  niestety aktualizacja nic nie dała.  Dobrze ze u Ciebie obyło się bez reklamacji bo trzeba długo czekać. 

0 Like
Armin2012
First Poster
Opcje

Witam. Mam soundbar hw-q60t od 3 miesięcy. Dzisiaj nagle przestał działać. Nie łączy się z TV przez kabel hdmi, nie mogę go połączyć z telefonem. Telewizor też nagle przestał widzieć soundbar. Ma ktoś pomyśl co się mogło stać? 

0 Like
MichałW87
Apprentice
Opcje

Witam. Ostatnio też tak mialem ze nagle glosnik się wyłączył i przestał działać i na nic nie odpowiadał. Ja odłączyłem belke od prądu i chwilę poczekałem i podłączyłem z powrotem i mi za działał. Też tak zrób może zadziała.
Pozdrawiam.

0 Like
rysiek0225
First Poster
Opcje

Witam,

mam następujący problem, do niedawna było wszystko ok, ostatnio podłączyłem na chwilę sprzęt pod soundbara żeby przekazywał obraz do tv i od tego czasu stało się coś dziwnego, ponieważ miałem podłączone wszystko poprzez ARC więc podczas uruchamiania TV (samsung) uruchamiał się od raz soundbar, a przy wyłączeniu od razu się również wyłączał . Teraz jeszcze się włączy, ale niestety muszę ręcznie go wyłączyć o jest trochę uciążliwe. Soundbar już był resetowany i nic to nie pomogło. Ktoś ma rozwiązanie?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@rysiek0225  Czy próbowałeś ręcznie go sprawować z TV po marce i modelu?

0 Like