Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z regulacją głośności HW-K550 I Sony Android TV

(Temat utworzony: 20-09-2020 10:05 AM)
717 Wyświetlenia
robertmiliard15
First Poster
Opcje

Mam problem z regulacją głośności soundbara Samsung HW-K550 podłączonego poprzez HDMI ARC  z Sony KD55XG8596. Soundbar reaguje na włączanie i wyłączanie telewizora, odtwarza dźwięk, podgłasza się i przycisza, ale tylko o kilka poziomów głośności. Gdy wciskam vol+ na pilocie tv głośność soundbara powoli wzrasta, ale tv jednocześnie wyświetla swój pasek głośności, który przesuwa się dużo szybciej. Efekt jest taki, że soundbar podniesie poziom głośności o kilka poziomów, a tv osiąga 100 i nie zwiększa głośności. To samo podczas przyciszania na tv jest 0  a soundbar tylko o kilka poziomów zmniejszył głośność i dalej go słychać. Gdzie szukać błędu i co mogę zrobić aby to poprawić? Oprogramowanie tv i soundbara aktualne

0 Like
6 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@robertmiliard15  Od kiedy masz taki problem z głośnością ? Domyślam się, że Soundbar masz taki firmware wer 1004 ? A w TV  wersji 6.3632 ?

0 Like
robertmiliard15
First Poster
Opcje

Soundbar ma wersję 1004

TV ma wersję 6.4758

Skąd taka wersja TV? Nie mam pojęcia. Nie ma takiej jeszcze na oficjalnej stronie SONY

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@robertmiliard15  Taka jest na stronie https://www.sony.pl/electronics/support/lcd-tvs-android-xg85xx_x85xxg_u8g-series-55-65-75-85-/kd-55x...

Poczytałem na temat jednego i drugiego firmware to są problemy z dźwiękiem po stronie TV.

0 Like
robertmiliard15
First Poster
Opcje

Wygląda na to, że tv ma nowszą wersję niż na stronie producenta. W sklepie zaoferowano gratis wstępne konfigurowanie obrazu i aktualizację. Może to nie soft do tego tv i stąd te problemy z ARC. W żaden inny sposób tv nie steruje soundbarem pomimo, że na innym działało nawet sterowanie za pośrednictwem kabla optycznego.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@robertmiliard15  Jak wpisze, sobie w Google to znajdzie odpowiedz na temat tej wersji 6.4758.

0 Like
robertmiliard15
First Poster
Opcje

Masz rację, są problemy z dźwiękiem. Pozostaje mi czekać na kolejną aktualizację i korzystać z 2 pilotów. 😕

0 Like