Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z podłączeniem amplitunera marki YAMAHA RX V361 przez HDMI z Samsungiem 65MU 6472

(Temat utworzony: 27-02-2018 02:47 PM)
720 Wyświetlenia
Andriu
Student
Opcje

Witam, jestem posiadaczem od kilku dni Samsunga 65 MU 6472. Mam problem z podłączeniem amplitunera marki YAMAHA RX V361 przez HDMI. Próbuję przez wyjście HDMI out w amplitunerze ale cisza. Czy ta wersja amplitunera wogóle radzi sobie z takim podłączeniem?

Jest tez problem z Blutooth, telewizor nie wykrywa urządzeń np. telefon Sony Xa1.

Będę wdzieczny za pomoc. 

0 Like
5 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Skorzystaj z gniazda HDMI ARC, to gniazdo posiada kanał zwrotny dźwięku.
W przypadki sparowania telefonu z telewizorem musisz skorzystać z technologii Miracast.
Pierwszym krokiem, który musisz podjąć, jest sprawdzenie, czy telefon obsługuje funkcję synchronizacji. W tym celu w menu wyszukaj jedna z poniższych opcji i postępuj zgodnie z wyświetlanymi poleceniami:
- Smart View
- Screen Mirroring
- Szybkie połączenie
- WiFi Direct

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Andriu
Student
Opcje

Dziękuję za zainteresowanie tematem. Co do łącza HDMI, próbowałem wielokrotnie, i nic. Co do telefonu, to  zastosuje się do wskazówki.

Dziękuję 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Zwrot OUT to raczej wyjście. Czy nie masz gniazda IN?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Andriu
Student
Opcje

Mam w amplituner ewentualnie trzy wyjścia HDMI:CD, DVB/... oraz OUT. Wyjścia IN nie ma. 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Nie znam tego amplitunera, więc ciężko mi pomóc. Ale nic się nie stanie, gdy sprawdzisz pozostałe gniazda HDMI.

0 Like