Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Połączenie bluetooth z TV Samsung z soundbar Jbl 2.1

(Temat utworzony: 16-12-2019 09:51 AM)
2415 Wyświetlenia
Nipek555
Apprentice
Opcje

Witam serdecznie 

Kupiłem Soundbar Jbl 2.1 wraz z subwooferem.. Mój samsung 55 curved ultra hd smart tv paruje się z soundbarem, dźwięk przez bluetooth jest dużo lepszy niż przez kabel aux.. Problem tkwi w tym że po ponownym włączeniu tv nie łączy się od razu z Soundbarem.. Tv ciągle informuje mnie o znalezieniu urządzenia Jbl po czym klikam żeby się polaczylo i nie łączy się. Znów pojawia się ten sam komunikat.. W Menu dźwięk ustawiam dźwięk Bluethoot a mimo to ciągle pokazuje że są ustawione głośniki TV.. Co dopiero wyłączenie tv i soundbara, od czekania chwili, ponownym włączeniu i ustawieniu wszystkiego łączą się wszystkie urządzenia i dźwięk leci przez Bluethoot,nie wyobrażam sobie ciągłego ustawiania funkcji pod Bluethoot by móc się cieszyć lepszym dźwiękiem niż przez wyjscie aux.. Czy dźwięk przed kabel hdmi będzie takiej jakości jak przez Bluethoot czy jak z aux..? Dlaczego jak już wszystko się połączy to gdy przyciszam bądź poglaszam na TV pokazuje Słuchawki bezprzewodowe? Proszę Was o pomoc bo już nie wiem co robić, próbowałem na wszystkie sposoby

0 Like
8 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Nipek555  Nie napisałeś, jaki masz dokładny model TV ? Poza tym jest to normalne, że podczas regulacji głośności będzie widoczne logo słuchawek. 

0 Like
Nipek555
Apprentice
Opcje

Model TV UE55J6300AW

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Nipek555  Czy masz najnowszy firmware  wer 1530 ? Nie jest możliwe ustawienie, żeby łączył się automatycznie przez BT. Możesz podłączyć po HDMI.

0 Like
Nipek555
Apprentice
Opcje

@vdsl2  napisał(a):

@Nipek555  Czy masz najnowszy firmware  wer 1530 ? Nie jest możliwe ustawienie, żeby łączył się automatycznie przez BT. Możesz podłączyć po HDMI.

Czy jakoś dźwięku po kablu Hdmi będzie taka jak przez aux? Czy jak z bluetooth? Co do firmawe będę wiedział później 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Nipek555  Będzie lepszy dźwięk po optycznym czy HDMI niż po AUX analogowym.

@Nipek555 Poczytaj, instrukcje jak połączy, TV z Sounbarem po HDMI ARC w TV masz pod HDMI 2 (ARC)

https://pl.jbl.com/on/demandware.static/-/Sites-masterCatalog_Harman/default/dw1be264b4/pdfs/JBL_Bar...

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Nipek555  Czy udało Ci skonfigurować ?

0 Like
Nipek555
Apprentice
Opcje

Tak, udało się.. Dzis miałem chwilę czasu, poszperalem trochę i udało się. Dziękuję za pomoc 

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Nipek555  Super, że się udało, mam nadzieje też jesteś zadowolony z dźwięku.  

0 Like