Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nagły brak dźwięku z kina domowego

(Temat utworzony: 13-02-2020 02:41 PM)
406 Wyświetlenia
Nenio
First Poster
Opcje

Witam

Jestem posiadaczem telewizora samsung ue49nu7102 oraz kina domowego Sony bdv e6100. Telewizor podpięty do kina kablem HDMI arc oraz kablem optycznym. Przez ponad rok wszystko działało idealnie ale ostatni zaczęły się problemy. Na początku telewizor albo przy próbie wybrania źródła dźwięku HDMI nie reagował wogole na pilot albo pojawiał się komunikat że nie potrafi nawiązać połączenia. Po tych problemach dźwięk leciał ze złącza optycznego . Ale po paru kolejnych dniach i tu pojawił się problem a mianowicie nic nie było słychać . 

Sprawdzone zostały kable . Systemy zaktualizowane. Przywrócone nawet do ustawień fabrycznych i nic. 

Ma ktoś pojęcie o co chodzi i gdzie leży problem

0 Like
4 Odpowiedzi
MichałM
Expert
Opcje

Cześć @Nenio ,

Jeżeli posiadasz aktualne oprogramowanie w obu sprzętach i wykonywałeś resety urządzeń, zachęcam do kontaktu z infolinią Samsung (801 172 678), konsultant sprawdzi zdalnie Twój telewizor. Warto też sprawdzić czy kino działa poprawnie.

0 Like
Members_py46Qd1
First Poster
Opcje

Witam serdecznie mam taki problem z kinem domowym samsung ht-j4530, wczoraj wieczorem normalnie wyłączyłem kino domowe i tv a dzisiaj rano po włączeniu kina domowego nie ma dźwięku, na pilocie działają tylko przyciski od włączania/wyłączania i przyciski głośności. Na kinie domowym to samo działa tylko on/off i głośność. Nie można zmienić funkcji odtwarzania, otworzyć kieszeni DVD itp. Próbowałem na nowo konfigurować z tv dalej nie ma dźwięku ale tv widzi kino domowe. Nie działa ani przez światłowód ani hdmi. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Members_py46Qd1  Z opisu wygląda że nastąpiła usterka sprzętowa i pozostaje jedynie serwis

Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Raczej sam tego nie naprawisz.

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. A czy było resetowane kinow przez wyłączenie go z prądu.