Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

HW Q950t

(Temat utworzony: 22-06-2021 09:18 PM)
783 Wyświetlenia

Też mam ten problem

amenadiel
Pioneer
Opcje

Witam. Mam problem z owym sounbarem. Kilka razy dziennie znika łączność między głośnikami.  Raz tracę suba i graja tylko tylne wraz z belka , raz ginie wszystko i gra sama belka . Mimo tego diody świecą ze sprzęt jest sparowany. Resetowanie tego bara kilka razy dziennie jest trochę nudne.  Czytałem inne forum i problem chyba ma każdy z tym.  W takiej klasie jest to dla mnie niedopuszczalne.  Dobrze że mam 14 dni na zwrot. Czy ktoś spotkał się z rozwiązaniem tego problemu ?

0 Like
10 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
amenadiel
Pioneer
Opcje

Mam aktualne oprogramowanie  ( niestety)

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@amenadiel, spotkałem się z takim rozłączaniem się głośników niezależnie od modelu, w większości przypadków jeden z możliwych resetów pomaga zażegnać problem na zawsze, czasami jest to kwestia braku aktualizacji, są też przypadki, kiedy niezbędny będzie serwis. W jaki sposób resetujesz Soundbara? Przetrzymując jednocześnie przyciski głośności (+ i -) na belce do momentu, aż pojawi się napis INT? Próbowałeś resetu prądowego — odłączenie listwy oraz głośników dodatkowych od prądu minimum na 1 minutę?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

amenadiel
Pioneer
Opcje

Witaj. Restarty które muszę.czesto powtarzać to właśnie przytrzymanie do momentu INT. Wtedy się włącza jeszcze raz i muszę parować na nowo. Czasami grają same satelity , sub się świeci na niebiesko a nie gra. Gdy eylacze go , sieci na minutę i załączę, nagle zaczyna grać. Trochę męczące to ciągle parawanie. Mógłbym skorzystać z rękojmi w takim wypadku?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Możesz skorzystać z rękojmi u sprzedawcy.

amenadiel
Pioneer
Opcje

Czy te Modele ogólnie mają problemy z rozliczaniem? Mam dość kilka razy dziennie parowania jak nie suba to satelit bo jedno z tych nie gra

0 Like
BasiaW
Navigator
Opcje

Cześć @amenadiel,

Nie jest to na pewno masowa usterka typowa dla tego modelu. W tej sytuacji należy oddać soundbara do naprawy gwarancyjnej. Lista serwisów: http://www.samsung.com/pl/support/servicelocation/

Możesz też skontaktować się z infolinią w celu zamówienia kuriera i wysyłki do serwisu.

amenadiel
Pioneer
Opcje

Ostatnio obserwuje często że sub sie nie włącza przy włączaniu telewizora , reszta satelit dziala. Oczywiście sub świeci.na czerwono, gdy wyjmę i włożę wtyczkę,  zaczyna działać.

0 Like
BasiaW
Navigator
Opcje

@amenadiel kontaktowałeś się z serwisem już w celu naprawy sprzętu? Tutaj nic innego niestety nie zdziałasz.