30-06-2022 10:58 AM
Szanowni, pomóżcie bo już ręce opadają. W domu posiadam TV QLED55, wczoraj zakupiłem SBQ700B. Podłączenie z TV i nie wykrywa złącza HDMI (eARC) - taki komunikat choć przez jakie 2 godz. działało.
Co już zrobiłem:
- reset urządzeń (obu);
- update
- wymiana kabla HDMI
- wymiana SB na kolejny nowy w sklepie i to samo się dzieje
Czy możliwe, że jest konflikt z dekoderem (C+4K)? Bo już chyba to pozostaje. Dodatkowo wiadomo ten komunikat to się wyświetl na ekranie co chwilę (że złe gniazdo HDMI) choć włożone jest w dobre. Na początku urządzenie grało. Teraz mam wrażenie, że jest pogłos. Dodatkowo ciężko sparować było piloty. Generalnie są błędy.
Nadal zastanawia mnie dekoder. Jakieś rozwiązania? Dziękuję!
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
30-06-2022 04:36 PM
Tak. Właśnie sprawdziłem. Spotify, Netflix działa Ok. Ale uwaga znalazłem coś takie:
-
Znalazłem gdzieś na innym forum a miałem ten sam problem i pomogło:
"U mnie pomogła zmiana w ustawieniach dekodera 4k. W dekoderze wybierz ustawienia telewizora i w pozycji sterowanie telewizora wybierz TAK."
-
Uwaga byłem już sceptyczny dobrej opcji ale właśnie zmieliłem na TAK i dział. Póki co brak komunikatu o braku łącza eARC, brak przełączania się dźwięku z SB na TV i anomalii systemu. Chyba pomogło. Przy okazji bez względu czy pilotem od TV czy dekodera wyłączam i włączam jednocześnie 3 urządzenia (wcześniej nie były parowanie) .
30-06-2022 11:32 AM
Jeżeli podejrzewasz dekoder to warto sprawdzić dostępność aktualizacji a następnie przywrócić ustawienia fabryczne w urządzeniu.
30-06-2022 03:05 PM
30-06-2022 03:21 PM
Dzięki za podjęcie tematu. Właśnie tak mam obecnie kabel leci bezpośrednio z SB do TV. Masakra jakaś bo próbowałem już wszystkiego. Sprawdzę jeszcze co jest w ustawieniach dekodera. Gdzieś złapałem ten wątek w internatach i muszę zgłębić temat. Ponoć dekodery C+ K4 sprawiają takie anomalia. Jak nie to towar zwracam i już. Wrócę do SB T550 niszowej wersji ale działającej 😞
30-06-2022 03:27 PM
30-06-2022 04:36 PM
Tak. Właśnie sprawdziłem. Spotify, Netflix działa Ok. Ale uwaga znalazłem coś takie:
-
Znalazłem gdzieś na innym forum a miałem ten sam problem i pomogło:
"U mnie pomogła zmiana w ustawieniach dekodera 4k. W dekoderze wybierz ustawienia telewizora i w pozycji sterowanie telewizora wybierz TAK."
-
Uwaga byłem już sceptyczny dobrej opcji ale właśnie zmieliłem na TAK i dział. Póki co brak komunikatu o braku łącza eARC, brak przełączania się dźwięku z SB na TV i anomalii systemu. Chyba pomogło. Przy okazji bez względu czy pilotem od TV czy dekodera wyłączam i włączam jednocześnie 3 urządzenia (wcześniej nie były parowanie) .
30-06-2022 04:43 PM
30-06-2022 04:49 PM
Zastanawiam się tylko jak obejść czas reakcji audio. Jak włączam zestaw dekoder, tv i soundbar jednocześnie przez chwile słyszę audio z tv, następnie łapie audio już z soundbar. Ma pan może jakieś pomysly
30-06-2022 04:57 PM
30-06-2022 05:04 PM
Ok. Thx. Wiec kończę i nie będę się już z tego doktoryzował