Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Brak dźwięku HDMI z dekodera pace hds7241

(Temat utworzony: 25-03-2020 09:07 PM)
8643 Wyświetlenia
Luk24
Journeyman
Opcje

Witam,

Właśnie kupiłem nowy telewizor UE43RU7472U i mam z nim ten problem że wszystkie urządzenia działają z nim bez problemu poza dekoderem NC+ pace hds7241.  Obraz jest jak marzenie ale dzwięku nie ma wcale. Robiłem już reset obu urządzeń i kupiłem nowy ekstra kabel HDMI 2.0 i nic... Serwis obu firm także nie jest w stanie mi nic doradzić... Ze starym telewizorem wszystko działa jak należy. W czym rzecz? 

0 Like
Przejdź do rozwiązania
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Gdyby problem był, po stronie oprogramowania TV to tutaj było masa postów z różnymi dekoderami.

0 Like
damp479
Explorer
Opcje

To jak wytłumaczyć to, że na trzech takich dekoderach jest problem - sam sprawdzałem, kolega Luk24 też ten problem ma.

Miałem stary TV samsunga, plazmę, mój brat ma 4 letni tv Samsunga - od niego pożyczyłem drugi dekoder do testów, zamieniałem kable porty resety, grzebałem w ustawieniach i nic.  Wcześniej nigdy nie było z hdmi w Pace żadnych problemów. Ja mam ten dekoder 9 lat , brat 4.

Dlaczego zatem twierdzisz kolego, że to nie wina nowego telewizora?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@damp479  To zgłaszaj przez infolinie Samsunga tel.22 607 93 33 lub email

Możesz, też dołączy potwierdzenie od NC+ że nie jest to wina dekodera.

0 Like
damp479
Explorer
Opcje

Wszystko zgłoszone i nic NC+ i Samsung zwalają winę na siebie. Kazali porobić resety i nic nie pomaga.

No chyba, że ty kolego masz większą silę przebicia i możesz zrobić więcej niż ja i jakoś nam pomóc :(.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@damp479  Masz taki sub micom ?

20200129_230643.jpg

0 Like
damp479
Explorer
Opcje

Soft 1356.0 najnowszy.

Ale submicom inny 1008

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@damp479  Model UE55RU7402 powinien mieć wersję 1017, a nie 1008 czy 1010 jak 1013 tu jest problem. Jak masz, dostęp do klasycznego pilota napisz, do mnie wiadomość prywatną to Ci pomogę.

0 Like
damp479
Explorer
Opcje

Mam starego pilota.

A możesz napisać tu?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@damp479  Tu nie mogę, ponieważ jest, to oficjalne forum zapraszam na priv.

0 Like
damp479
Explorer
Opcje

Nie wiem jaki jest Pana email a prosi mnie o podanie żeby wysłać priv

0 Like