Schließen

Wonach suchst du?

abbrechen
Suchergebnisse werden angezeigt für 
Stattdessen suchen nach 
Meintest du: 

Originalthema:

Łaczenie soundbar Samsung HW-T450 z TV

(Thema erstellt am: 20-12-2020 09:47 PM)
1723 Anzeigen
ania0721
First Poster
Optionen

Posiadam telewizor Samsung UE43NU7472, niedawno dokupiłam soundbar Samsung HW-T450. Pierwsze połączenie przez Bluetooth poszło bez problemów. Natomiast po każdym wyłączeniu telewizora soundbar nie uruchamia się automatycznie razem z TV po jego ponownym włączeniu. 

Telewizor widzi soundbar, jest z nim sparowany, ale nawet  przy ręcznej zmianie z ustawień pojawia się komunikat że nie może się połączyć. 

Jedynym rozwiązaniem jest odłaczenie zasilania na sounbarze, po wpięciu wtyczki spowotem o gniazdka uruchomiony już telewizor łączy sie dopiero wtedy z nim po paru sekundach.

Czy jest możliwość zmiany ustawień tak aby nie trzeba bylo za każdym razem odłączać wtyczkì sounbara z gniazdka? Jak można to zrobić?

Nie jest to komfortowe aby z każdym razem majstrowac przy głośniku jeśli wszystkie gniazdka są pochowane...

Połączenie kablem optycznym odpada, dźwięk jest wtedy zdecydowanie za cichy...

Soundbar nie jest sparowany z żadnym innym urządzeniem poza telewizorem.

Będę wieczną za jakąś radę i pomoc.

0 Likes
6 Antworten
Szewcu72
MegaStar
Optionen

@ania0721 sprawdź czy listwa ma aktywną funkcję Bluetooth Power. Czy urządzenia połączyły się przez funkcję TV SoundConnect?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Likes
ania0721
First Poster
Optionen

Funkcję Bluetooth power uruchomiłam. Działało ale przez chwilę, kilka razy uruchamiałam TV, chociaż było to w kilku minutowych odstępach i za każdym razem po paru sekundach listwa się łączyła porawnie.

Ale teraz po kilku godzinnej przerwie problem wrócił. Bluetooth power jest uruchomione, a w menu Tv mimo sparowania obu sprzętów nie można listwy połączyć z pilota...

Może jeszcze jakiś sposób powinnam wypróbować?

0 Likes
Szewcu72
MegaStar
Optionen

@ania0721 nie odpowiedziałaś na pytanie: "Czy urządzenia połączyły się przez funkcję TV SoundConnect?"

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Likes
ania0721
First Poster
Optionen

Nie mam takiej funkcji jak TV sound Connect. Co najwyżej mogę w ustawieniach TV wejść w opcję dźwięku i wybrać w wyjściu dźwięku głośnik z listy, ale po próbie połączenia pojawia się komunikat że nie może się połączyć, że należy się upewnić że urządzenie jest włączone,  soundbar jest juz włączony ale mimo to nie wychodzi takie łączenie.

0 Likes
Szewcu72
MegaStar
Optionen

@ania0721 w takim przypadku (brak Sound Connect) telewizor nie będzie włączał listwy ponieważ nie wysyła takiego polecenia po BT. Proponuję wykonać reset listwy (zgodnie z instrukcją) i połączyć z tv przy użyciu kabla optycznego. Po tym zabiegu wykonać parowanie po BT.

0 Likes
ania0721
First Poster
Optionen

Dziękuję bardzo za pomoc!

Udało się po resecie i połączeniu przez kabel i potem bluetooth. Wszytko działa jak powinno, listwa się uruchamia za każdym razem. 

0 Likes