Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zamrażarka RZ32M7125S9 po przypadkowym rozmrożeniu nie startuje

(Temat utworzony: 18-12-2021 09:22 AM)
1091 Wyświetlenia
MateuszM75
Student
Opcje

Szanowni :smiling-face: 
Użytkuję zamrażarkę Samsung RZ32M7125S9 już kilka lat i kolejny raz mam taki sam problem. Przypadkowe niedomknięcie drzwi, dostrzeżone niestety dopiero następnego dnia..... Nie wystarczy ich wtedy tylko zamknąć, by zamrażarka normalnie zaczęła działać. Za każdym razem (co wynika z moich doświadczeń) pomaga dopiero wyłączenie z prądu na co najmniej 24h - a w zasadzie to nawet nie mam pewności, kilkugodzinne (2-3h) wyłączenie z prądu nie resetuje zamrażarki...  Tymczasem po takim niedopatrzeniu - wszystko w środku nadaje się do wyrzucenia, przez ten 24h cykl... naprawdę nie ma żadnego 'resetu' by zamrażarka odpaliła od razu? Ogarnia mnie wściekłość, że proste urządzenie ma takie 'fochy' i mam takie myśli  by wyrzucić tą zamrażarkę na śmietnik 😕  za dużo stresu....

0 Like
5 Odpowiedzi
MateuszM75
Student
Opcje

Znalazłem rozwiązanie. Lód w parowniku/wentylatorze na skutek otwartych drzwi zawalił wszystko i dlatego nie ruszała. Gdyby ktoś spotkał się z takim problemem polecam wyjąć wszystko i podziałać kilkanaście minut z suszarką do włosów na pełnej mocy by wszystko osuszyć i ogrzać (wszelkie otwory wentylacyjne itp). 

Dmar123
Journeyman
Opcje
Ale buble produkuje ten Samsung. Szok! I do tego brak serwisu. Ludzie sami szukają rozwiązań problemów.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MateuszM75 Dzień Dobry

Niestety czasami, w przypadku niektórych problemów  wymagane jest wykonanie resetu lodówki w postaci rozmrażania lodówki aby doszło np. do odetkania różnych kanalików odprowadzających wodę. Ten proces jak już zauważono może trwać od kilku do kilkunastu godzin, często po takich zabiegach problem ustępuje.

Jeżeli nadal jest problem z zamrażarką najlepiej będzie skontaktować się z serwisem.

Grzegorz87
First Poster
Opcje

W moim przypadku, po prostu rozmroziła się i nawet nie dała żadnego sygnału dźwiekowego, był tylko mrugający wskaźnik temperaturyi a jakże -19 Zobaczyłem dopiero jak na woda zaczęła  się z niej lać. Cały wsad zamrażarki poszedł na śmietnik, a była pełna. Mam trzy zamrażarki w domu Whirlpol, dawną skrzyniową i tą super nowoczesną, kiepską Samsunga. Dlaczego nie piszecie, że trzeba nad nią czuwać dniem i nocą, bo sie kanaliki zatykają? i teraz nie wiem czy mam ją zapełnić, czy strach? Żona mówi, że się boi. Co na to Samsung?

0 Like
JulaP
Expert
Opcje

Cześć @Grzegorz87!

Jeśli chciałbyś uzyskać oficjalne stanowisko producenta, najlepiej skontaktować się bezpośrednio z nim, tutaj na forum nikt nie udzieli Ci odpowiedzi, której szukasz, bo jesteśmy jedynie fanami marki i staramy się pomóc sobie nawzajem. 🙁 Najlepiej będzie złożyć reklamację mailowo, podaj w niej dane sprzętu i opis usterki:
https://www.samsung.com/pl/support/email-technical-question/