Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

zamrażanie wędliny w półce cool select zone RB29FERNC-SA/EF

(Temat utworzony: 10-02-2021 06:54 PM)
2066 Wyświetlenia
monsi22
Student
Opcje
Dzień dobry, 
Od miesiaca posiadam lodówkę Samsung RB29FERNC-SA/EF i w półce vool select zone przeznaczonej na ryby i mięso lodówka mrozi prpdukty, ktore sie tam znajdują. Mam tutaj na myśli np wędlinę. Po wyjęciu z tej półki wędlina jest zamrożona praktycznie tak jak po wyjęciu z zamrażalnika. Temperatura lodowki jest ustawiona na 7 stopni. Proszę o podpowiedź czy to prawidłowy objaw czy powinnam się skontaktować z serwisem?
Pozdrawiam 
0 Like
5 Odpowiedzi
Davvid85
Voyager
Opcje

Zobacz ustawienia szuflady czy są prawidłowo dobrane do produktu

0 Like
Davvid85
Voyager
Opcje

Lodówki z szufladą CoolSelect Zone są bardzo łatwe w obsłudze. Taka szuflada posiada niezależne sterowanie, dzięki czemu temperaturę można wybrać ręcznie na panelu sterowania lub skorzystać z gotowego zakresu temperatur. Szuflada oferuje następujące programy:

• Cool – jest to funkcja „chłodzenie”, która przeznaczona jest głównie do przechowywania warzyw i owoców. Po jej uruchomieniu w szufladzie będzie panować taka sama temperatura, jak we wnętrzu chłodziarki.
  • Quick Cool – to funkcja „szybkiego chłodzenia”. Można ją wykorzystać do schłodzenia 1-3 puszek napojów w ciągu godziny. Po zakończeniu procesu szybkiego chłodzenia, temperatura w szufladzie CoolSelect Zone automatycznie wróci do poprzedniego ustawienia.
  • Chill – po uruchomieniu funkcji „chill” w szufladzie będzie utrzymywać się temperatura na poziomie około -1°C. Takie warunki pozwolą utrzymać świeżość mięsa i ryb.
  • Thaw – jest to funkcja przeznaczona do stopniowego rozmrażania żywności. Po jej włączeniu do szuflady będzie na przemian wdmuchiwane ciepłe i zimne powietrze. Czas rozmrażania, jaki można wybrać to od 4 do 12 godzin. Należy pamiętać, że czas rozmrażania produktów zależy od ich wielkości i wagi. Produkty przechowywane w szufladzie w trybie „thaw” są w stanie półzamrożonym, co oznacza, że można je swobodnie pokroić i przygotować.
  • Soft Freeze – czyli „delikatne mrożenie”. Po wybraniu tej funkcji w szufladzie będzie panować temperatura około -5°C, która pozwoli przez długi czas utrzymać mięso i ryby w idealnym stanie.
0 Like
monsi22
Student
Opcje
Nie wiem czemu ale w tej lodowce nie ma opcji zmiany temperatury dla cool select zone. Wyjmowaliśmy szufladę i nie ma tam żadnego pokrętła ani innego możliwego przycisku do zmiany temperatury. Na głównym wyświetlaczu moge ustawić tylko temperature lodówki i zamrażalnika oraz mogę włączyć lub wyłączyć cool select zone, tryb wakacyjny oraz turbo zamrażanie. Nic więcej 😓
0 Like
Davvid85
Voyager
Opcje
W takim przypadku skontaktował bym się z serwisem i dopytał czy tak powinno być nic innego nie przychodzi mi do głowy, skoro nie ma żadnego programu dla szuflady.
0 Like
HubertK
Expert
Opcje

@monsi22 Cześć!

Jeśli przemrażanie następuje niezależnie od zadanej temperatury, to skontaktuj się z naszą infolinią pod  nr. tel. 801-172-678 lub +48 22 607-93-33. Nasi konsultanci zaproponują rozwiązanie.