Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Pralko-szuszarka pauzuje po 15 minutach

(Temat utworzony: 01-12-2020 11:38 AM)
1802 Wyświetlenia
mattcabb
Apprentice
Opcje

Witam i od razu przechodzę do problemu:
Pralko-suszarka (WD80K52E3AW), sprzęt ma kilka tygodni.
Po rozpoczęciu suszenia (BAWEŁNA SUCHE lub SYNTETYKI SUCHE), po równo 15 minutach program zostaje zatrzymany. Słychać dźwięk pauzy (podwójny ton), wyświetlacz pokazuje pozostały czas. Można wznowić program przyciskiem PLAY/PAUSE, ale jedynie na kolejne 15 minut.
Bęben nie jest przeładowany, kalibracja bębna nie pomaga, odłączenie od zasilania nie pomaga, czyszczenie filtra pompy nie pomaga, na wyświetlaczu nie pojawia się żaden błąd, SmartCheck nie pokazuje żadnego błędu, wirowanie pustego bębna odbywa się bez problemu.

Mam nadzieję, że ktoś jest w stanie mi pomóc.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mattcabb
Apprentice
Opcje

Dzisiaj usterka została naprawiona. Właśnie leci drugie suszenie.

Bezpiecznik, o którym wspominałem, to zabezpieczenie termiczne. Dostęp do niego jest względnie prosty (po zdemontowaniu blatu widać go od razu na kanale powietrznym).

Z racji na to, że to zabezpieczenie się uruchomiło w praktycznie nowym sprzęcie, to dla bezpieczeństwa został wymieniony cały "moduł" suszący (kanał, dmuchawa, grzałka, bezpieczniki, termistory i co tam jeszcze było). Wymiana całego modułu to już trochę więcej pracy niż samego bezpiecznika, ale panowie z serwisu ogarnęli to błyskawicznie.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
6 Odpowiedzi
PatrykG
Pioneer
Opcje

Cześć @mattcabb 

Jeżeli odłączenie od zasilania nie pomogło, to niewiele sam możesz zrobić. Skontaktuj się z infolinią na nr tel. 801 172 678 lub 22 607 93 33, lub poprzez Live Czat na stronie www.samsung.com/pl.

Pamiętaj, aby przygotować model i nr seryjny z tabliczki znamionowej (widoczna na drzwiach od strony wewnętrznej) oraz dokładną datę zakupu urządzenia.

Jeden z konsultantów wykona zgłoszenie gwarancyjne po weryfikacji usterki.

0 Like
mattcabb
Apprentice
Opcje

Zgłoszenie przyjęte, czekam na serwis.

Mam pewne podejrzenia co do usterki. Dam znać po wizycie serwisanta.

mattcabb
Apprentice
Opcje

Serwis umówił się na spotkanie,

serwisant przyjechał i stwierdził, że przepalony jest jeden z bezpieczników. Zakładam, że to bezpiecznik od grzałki powietrza. Nowego bezpiecznika niestety nie miał, więc czekam na kolejną wizytę serwisanta.

0 Like
Rozwiązanie
mattcabb
Apprentice
Opcje

Dzisiaj usterka została naprawiona. Właśnie leci drugie suszenie.

Bezpiecznik, o którym wspominałem, to zabezpieczenie termiczne. Dostęp do niego jest względnie prosty (po zdemontowaniu blatu widać go od razu na kanale powietrznym).

Z racji na to, że to zabezpieczenie się uruchomiło w praktycznie nowym sprzęcie, to dla bezpieczeństwa został wymieniony cały "moduł" suszący (kanał, dmuchawa, grzałka, bezpieczniki, termistory i co tam jeszcze było). Wymiana całego modułu to już trochę więcej pracy niż samego bezpiecznika, ale panowie z serwisu ogarnęli to błyskawicznie.

0 Like
Opcje

@mattcabb ,

Dzięki za info. Cieszę się razem z Tobą, że sprzęt już działa, a naprawa poszła sprawnie :smiling-face:

0 Like
lilroz
First Poster
Opcje
mam ten sam problem po 4tygodniach od zakupu :winking-face: a na serwis czekam juz 3 tygodnie....ręce mi.opadaja gdybym wiedziala ze to taki bubel w życiu bym jej nie kupisl6
0 Like