11-06-2018 09:47 AM
Mam lodówkę RB 37J506MSA, niestety w szufladzie cool select duo zamarzają mi warzywa. Temp. w lodówce 7 st., nawiew chłodnego powietrza na min. Proszę o pomoc.
11-06-2018 12:33 PM
Cześć Justyna28,
Z tego co widzę model lodówki RB37J506MSA ma szufladę cool select duo. Szuflada ta ma oddzielne streowanie temperaturą. Sprawdzałaś ustawienie temperatury w tej szufladzie? Jest ustawiona na maksymalną temperaturę czy też minimalną? Modyfikacja ta powinna pomóc. Aby ją wykonać należy wyjąć szufladę i za nią jest suwak do ustawienia temperatury. Próbowałaś modyfikować temperaturę w tym miejscu?
12-06-2018 03:32 PM
Wszystko sprawdziłam, nawiew zimnego powietrza na minimum. Zamiast świeżych warzyw mam mrożonki...
Nie miałam takiej sytuacji w lodówce Siemens.
13-06-2018 02:42 PM
Cześć Justyna28,
Dzięki za odpowiedź. Sprawdźmy jeszcze jedną kwestię. Wyjmij szufladę cool select duo i włóż rękę do lodówki w miejsce szuflady. Czy czujesz powiew zimnego powietrza? Taki powiew nie powinien być odczuwalny.
17-03-2024 02:55 PM
Dzień dobry,
mam lodówkę model BRB30715DWW od ponad roku.
od dwóch dni w górnej szufladzie zamarzają mi warzywa.
W ustawieniach nic nie zmieniałam. Lodówka 3 stopnie zamrażarka 19.
Czytałam wszystkie inne wątki związane z problemem.
Nawiew za szufladą drożny, czuć ruch powietrza. Co z tym zrobić?
#zamarzająproduktywszufladzie
17-03-2024 09:07 PM
18-03-2024 07:16 PM
@Barbara351 Dzień Dobry
Aby móc jak najlepiej zdiagnozować problem proszę o odpowiedź na poniższe pytania:
- Czy lodówka wyświetla jakiekolwiek komunikaty błędów?
- Lodówka jest podpięta bezpośrednio do gniazda czy poprzez przedłużacz?
- Czy w ostatnim czasie pojawiały się poważne przepięcia lub awarie prądu?
- Czy próbowała Pani resetować urządzenie?
- Czy urządzenie ma zachowane odległości montażowe wyznaczone w instrukcji obsługi?
- Czy w bezpośrednim ustawieniu przy lodówce znajdują się jakieś źródła ciepła, na przykład piekarnik, zmywarka bądź grzejnik?
- Czy w komorach zbiera się woda lub szron?