Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Zły montaż lodówki?

(Temat utworzony: 30-08-2021 04:42 PM)
1313 Wyświetlenia
Assan7
Student
Opcje

Witam od niedawna posiadam Lodówke SAMSUNG BRB260131WW/EF, została zamontowana przez stolarza, jednak wydaje mi się że jest to zrobione nieprawidłowo. Dodatkowo "stolarz" zostawił w pudełku wszystkie dodatkowe części, gumy, śrubki, zaślepki. Czy moje przypuszczenia są bezpodstawne i jednak jest to zrobione dobrze? Czy w przypadku złego montażu gwarancja jest ważna?

IMG20210830155933_00.jpg

IMG20210830153017_00.jpg

IMG20210830153046_00.jpg

IMG20210830153210_00.jpg

0 Like
7 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Assan7  Witam

Gwarancja obowiązuje w wypadku, gdy montaż urządzenia jest zgodny z instrukcją obsługi.

0 Like
Assan7
Student
Opcje

No a są wogule potrzebne dodatkowe zawiasy? Bo ja tylko słyszę tłumaczenie stolarza że od 20 lat się tak robi i wzmacnia...

0 Like
JolaŁ
Expert
Opcje

Cześć @Assan7 

Zerknij na ten film z instrukcją montażu:

https://www.youtube.com/watch?v=uZTOZRcjZWg

On powinien rozwiać wątpliwości🤔

0 Like
Assan7
Student
Opcje

Ja ten film oglądałam już parę razy i wysłałam go stolarzowi bo on nie potrafi czytać instrukcji, z niego wnioskuje że mam źle zamontowaną lodówkę

0 Like
Rozwiązanie
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Jeśli stolarz mówi, że tak sie robi od 20 lat to sam nie jest na czasie i nie montuje sprzętu wg zaleceń producenta, co kieruje Cię na brak gwarancji. Nie umniejszając stolarzowi bo jest inna sprawa, czyli stare i sprawdzone rozwiązania są niby najlepsze. Ja wybrałbym drogę montażu dzisiejszych czasów wg zaleceń. Trzeba by sprawdzić dokładnie co zostało w pudełku, bo być może nie wszystkie elementy mają być wykorzystane do montażu dla danej zabudowy. Być może Samsung dał więcej w zestawie dla danego modelu lodówki montowanej w kilku rodzajach zabudowy.
darek71kv25
First Poster
Opcje

Witam dlaczego nie moge ogladnac filmu mam komunikat ze wideo jest prywatne 

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@darek71kv25, widocznie autor nagrania go ukrył. Napisz, co się dzieje, postaramy się pomóc. 

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.