Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

YouTube czarny ekran Samsung Family Hub RF56N9740SG

(Temat utworzony: 29-03-2020 09:08 PM)
2253 Wyświetlenia
Granvorka
Student
Opcje

Cześć. Od dwóch tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem lodówki Samsung Family Hub RF56N9740SG i namiętnie korzystam z tableta a przede wszystkim z YT na przeglądarce. Wszystko działało ok a dwa dni temu przy próbie otwarcia wiekszości piosenek pojawia się czarny ekran. Nic się nie dzieje.

Robi się tak na m.youtube bo tam z automatu przenosi. Nie można też zminimalizować ekranu. Od razu jest full screen.

Probowałem przywrócenia ustawień fabrycznych tabletu, wyłączenia lodówki na jakiś czas, czyszczenia pamięci podręcznej aplikacji Internet, wyłączania reklam i nic.

Ciekawostka że działa wezystko jak zmieni się na wersję komputerową...ale po co...

Dzisiaj chatowałem z serviice samsunga i napisali że jedyne co mogą polecić to zgłoszenie się do serwisu...

Znalazłem info że 31 marca jakaś aktualizacja ma być. Może to przez to.

Działa cała reszta aplikacji. Spotify bez zarzutów.

Mieliście taki problem? Wiem że na telefonach i tv ale na lodówce?

Ps Czy można zainstalować inną przeglądarkę?

Pozdr!

0 Like
9 Odpowiedzi
Michał_J
Voyager
Opcje

Cześć @Granvorka,

Możemy w takim razie zaczekać do tej aktualizacji o której wspomniałeś?

0 Like
Granvorka
Student
Opcje

Cześć 

Tak możemy. Sam na to czekam.

0 Like
Granvorka
Student
Opcje

Niestety nie działa mobilny YT a dokładniej tylko muzyka. Inne filmy działają. 

Jak przełączam na wersje na komputery to jest jasne info że przeglądarka nie jest wspierana i aby ją zaktualizować ale.do wyboru jest tylko firefox chrome czy opera.

Pytanie podstawowe czy ten system na ttm tablecie w ogóle jest wspierany bo jak nie to mija się z celem kupowanie za taką kasę 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Granvorka  Jeśli korzystasz, z tabletu  to na nim możesz słuchać muzyki, czy oglądać filmy instalować różnie przeglądarki. Jeśli chodzi, o lodówkę to są, ograniczenia nie ma możliwości instalacji innej, jaką masz, domyślam się, że lodówka ma system TIZEN.

Wiec twoja lodówka na takie  Funkcje dodatkowe.

3 kamery wewnątrz lodówki, automatyczna kostkarka do lodu, Bluetooth, dotykowy wyświetlacz LCD 21,5", dystrybutor wody, funkcja "wakacje", kalendarz z organizerem, lista zakupów, oświetlenie ledowe, oświetlenie w zamrażarce, podłączenie do bieżącej wody, Precise Cooling, przeglądarka internetowa, Screen Mirroring - ekran smartfona, składana półka, SmartThings - sterowanie innymi urządzeniami, strefa świeżości Flex Zone, system Triple Cooling, technologia Digital Inverter, tworzenie notatek na wyświetlaczu, wbudowany głośnik, wbudowany moduł Wi-Fi, wnętrze Metal Cooling, wyświetlanie zdjęć

Przeczytaj tę informację przed użyciem aplikacji Internet.

● Pobieranie plików nie jest obsługiwane.
● Funkcja Internet może nie mieć dostępu do niektórych stron internetowych, takich jak strony internetowe
obsługiwane przez niektóre firmy.
● Telewizor nie obsługuje odtwarzania plików Flash Video.
● Handel elektroniczny (kupowanie produktów w Internecie) nie jest obsługiwany.
● Formanty ActiveX nie są obsługiwane.
● Obsługiwana jest ograniczona liczba czcionek. Niektóre symbole i znaki mogą nie być prawidłowo
wyświetlane.
● Odpowiedź na polecenia pilota na ekranie może być opóźniona, jeśli aktualnie trwa ładowanie strony
internetowej.
● W zależności od stanu wykorzystywanych systemów ładowanie strony internetowej może być opóźnione lub
całkowicie zatrzymane.
● Operacje kopiowania i wklejania nie są obsługiwane.
● Podczas pisania wiadomości e-mail lub wiadomości SMS niektóre funkcje (np. zmiana rozmiaru lub koloru
czcionek) mogą nie być dostępne.
● Ilość zakładek i rozmiar pliku dziennika, który można zapisać, są ograniczone.
● Liczba jednocześnie otwartych okien jest ograniczona.
● Szybkość przeglądania sieci zależy od środowiska sieciowego.
● Filmy dostępne na stronie internetowej nie mogą być odtwarzane, gdy włączona jest funkcja PIP (picture-inpicture).
" Ta funkcja może nie być obsługiwana w zależności od modelu lub regionu geograficznego.
● Historia przeglądania jest zapisywana od najnowszych do najstarszych wpisów, a najstarsze wpisy są
zastępowane w pierwszej kolejności.
W zależności od typów obsługiwanych kodeków wideo/audio może nie być możliwe odtwarzanie niektórych
plików wideo i audio HTML5.
● Treści wideo z usług przesyłania strumieniowego zoptymalizowanych pod kątem odtwarzania na komputerze
mogą nie być prawidłowo odtwarzane za pomocą naszej firmowej przeglądarki dostępnej poprzez Internet.

0 Like
Granvorka
Student
Opcje

Z całym szacunkiem ale co to są za bzdety?

Wartość lodówki to 16tys pln! Lodówki samsunga bez tabletu są ponad połowę tańsze o oznacza że tablet nie jest tylko jakimś tam drobnym dodatkiem ale integralną częscią produktu. Nigdzie  instrukcji lodówki nie ma informacji o niedziałaniu jakiś aplikacji.

Co to za lista jaką poniżej podałeś? To odnosi sis do TV a nie do tabletu...

Jeżeli można zainstalować inną przeglądarkę to proszę o instrukcje! Czekam!

Jasno YT informuje że WASZA przeglądarka nie jest przez nich obsługiwana a to grupa Google czyli i fb i instagram i inne. Serio Samsung taki wielki koncern nie wspiers swojefo rozwiązania? Dlaczego  tym nie informujecie przy zakupie?! Po co mi tablet za 8 tys pln na lodówce ktory nie działa...dla nktatek i kamerek...żal.

Skoro nie wspieracie swojego softu to obniżcie koszt lodówki do 7 tys pln i po kłopocie i dajcie info że dodajecie bubel za free.

Spoko, ja będę użytkował przez jakiś czas i w całej swojej korporacji gdzie pracuje 7 tys ludzi będę dawał mega negatywny feedback o waszych prduktach. Oni swoim rodzinom i znajomym.

Robicie sobie ***** z konsumenta ale nie na długo!

A po wszystkim za niezgodność towaru z umową zwróce lodówkę i pozamiatane.

Proponuję wziąć się do roboty i pokazać poziom obsługi odsprzedażowej bo na razie to mam wrażenie że mam do czynienia z gimbazą.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Lodówka to nie komputer czy laptop.

0 Like
arekx
First Poster
Opcje

*****yczny argument, że to nie tablet czy laptop.

Owa lodówka ma sprzęt porównywalny z niejednym tabletem. Ba, to tam zamontowane nie jest niczym innym niż odpowiednikiem zwykłego tableta.

Jedynie własny kulawy system samsunga pt. tizen jest tu problemem, a konkretnie jest mierna ogólna użyteczność. Jako "lodówka" ujdzie ale kto widział kulawy tablet za 5 tys PLN ?!? (bo taka jest różnica pomiędzy np RF56J9041SR, a tą RF56N9740SG). Za 5 tys to są szybkie, bez takich ograniczeń topowe tablety Apple czy Samsunga, a jeszcze nieco grosza zostanie.  Gdyby w tej lodówce kulawy tablet z tizenem był za 1 tys PLN to jeszcze to przeżycia.

Gdyby był android problemu z użytecznością ogólną by nie było.

0 Like
Opcje

Cześć @arekx ,

Rzeczywiście Samsung korzysta z Tizena. Jego funkcjonalność ocenić może każdy sam. Jestem też pewna, że z czasem oferta aplikacji i funkcjonalności dla lodówek FamilyHub będzie się poszerzać.

Zachęcam Cię do śledzenia tych zmian :smiling-face:

ArtArt
First Poster
Opcje
Też jestem użytkownikiem takiej lodówki. "Tablet" to rozczarowanie zniechęca do SAMSUNG'a.
0 Like