Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Witam posiadam pralko suszarkę samaung WD90N6***** / WD80N6*

(Temat utworzony: 06-11-2019 12:19 PM)
2472 Wyświetlenia
marta55444
First Poster
Opcje

Witam posiadam pralko suszarkę i mam problem jeżeli puszczam pranie syntetyczne i z opcja suszenia po całym cyklu ciuchy są wilgotne dlaczego i nie wiem jak wlonczyc opcje samego suszenia 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Opcje

Cześć @marta55444 ,

W pralko-suszarkach Quick Drive mamy dwa tryby suszenia. Pierwszy sposób to właśnie ten, z którego korzystasz-czyli ustawiasz tryb prania i ręcznie dodajesz czas suszenia. Wtedy nie musisz oddzielnie ustawiać programu suszenia, a urządzenie wybierze i wysuszy wszystko za jednym razem. Tylko tutaj jest ryzyko, że czas suszenia, który ustawisz okaże się niewystarczający dla wysuszenia prania.

Drugą opcją suszenia jest wybranie oddzielnego programu suszenia z dwóch dostępnych: Bawełna suche i Syntetyki suche.

Nastawiasz tu suszenie oddzielnie, ale pralka sama oceni ilość odzieży i odpowiednio dopasuje długość cyklu suszenia. Nie musisz się zastanawiać nad długością suszenia i masz pewność, że odzież będzie sucha.

Biorąc pod uwagę powyższe, myślę, że powinnaś popróbować ustawień samego suszenia i sprawdzić jak wygląda sytuacja. Zwróć też uwagę, że przy załadunku maksymalnym prania 9kg, do suszenia możesz dać max. 5kg. Za duże pranie może się nie dosuszyć skutecznie.

Daj koniecznie znać czy moje podpowiedzi pomogły :smiling-face:

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
3 Odpowiedzi
Rozwiązanie
Opcje

Cześć @marta55444 ,

W pralko-suszarkach Quick Drive mamy dwa tryby suszenia. Pierwszy sposób to właśnie ten, z którego korzystasz-czyli ustawiasz tryb prania i ręcznie dodajesz czas suszenia. Wtedy nie musisz oddzielnie ustawiać programu suszenia, a urządzenie wybierze i wysuszy wszystko za jednym razem. Tylko tutaj jest ryzyko, że czas suszenia, który ustawisz okaże się niewystarczający dla wysuszenia prania.

Drugą opcją suszenia jest wybranie oddzielnego programu suszenia z dwóch dostępnych: Bawełna suche i Syntetyki suche.

Nastawiasz tu suszenie oddzielnie, ale pralka sama oceni ilość odzieży i odpowiednio dopasuje długość cyklu suszenia. Nie musisz się zastanawiać nad długością suszenia i masz pewność, że odzież będzie sucha.

Biorąc pod uwagę powyższe, myślę, że powinnaś popróbować ustawień samego suszenia i sprawdzić jak wygląda sytuacja. Zwróć też uwagę, że przy załadunku maksymalnym prania 9kg, do suszenia możesz dać max. 5kg. Za duże pranie może się nie dosuszyć skutecznie.

Daj koniecznie znać czy moje podpowiedzi pomogły :smiling-face:

0 Like
marta55444
First Poster
Opcje

Mogę prosic jakieś foto albo filmik 

0 Like
Opcje

@marta55444,

Filmik do czego potrzebujesz? Przyznam, że nie posiadam takiego, ale jeśli trzeba jakiegoś wyjaśnienia co do mojej wiadomości, daj znać. Postaram się wytłumaczyć niejasności :smiling-face:

0 Like