Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

WW11DG6B85LKU4 nie pobiera płynu do płukania

(Temat utworzony: 24-02-2025 07:50 AM)
153 Wyświetlenia
Maciekk1
First Poster
Opcje

Witam wszystkich,

Pralkę posiadam ok 3 miesiące, jednak zauważyłem że od samego początku nie pobiera płynu do zmiękczania (szufladka nr 2).  W ustawieniach pralki nie ma opcji czyszczenia pompki, czy ktoś miał podobny problem ?

Pozdrawiam 

0 Like
7 Odpowiedzi
Fidus
Explorer
Opcje
Można za pomocą aplikacji smartThings zmieniać ilość płynu w pralce tak samo mozna wejść w opcje ustawien
0 Like
Maciekk1
First Poster
Opcje

W smart things dozownik nr 2 jest ustawiony jako środek zmiękczający, pokazuje że płynu ubywa jednak w szufladce ciągle jest ta sama ilość 

0 Like
Fidus
Explorer
Opcje
To najlepiej sprawdzić wyjąć całą szufladę czy wszystko jest ok w pralce jest opcja czyszczenia dozownika można jeszcze zwiększyć ilość płynu, pralka pokazuje płyn co wpisaliśmy ile go mamy (bardziej poglądowo żebyśmy wiedzieli się się kończą zapasy)
0 Like
Maciekk1
First Poster
Opcje

Sprawdzałem szufladkę i jest wszystko ok. Plyn z dozownika nr1 pobiera bez problemu. Opcji czyszczenia dozownika nigdzie nie widzę ani w smart things ani w ustawieniach pralki, jakieś porady?

0 Like
JulaP
Expert
Opcje

Cześć @Maciekk1!

Spróbuj wyjąć szufladę z detergentami i naciśnij dozownik na końcu, sprawdzisz w ten sposób, czy płyn w ogóle wypływa z dozownika. Spróbuj dokładnie wyczyścić dozowniki, a przy zamykaniu szuflady dobrze ją dociśnij- jeśli jest chociaż trochę niedomknięta, pralka może mieć problem z dozowaniem płynu.
W ustawieniach pralki sprawdź czy masz opcję Twardość wody- odpowiada ona za ilość dozowanego detergentu- im twardsza woda ustawiona, tym więcej płynu pralka powinna pobrać. 

Maciekk1
First Poster
Opcje

Cześć, sprawdziłem jak powyżej, nic nie jest zablokowane, plyn wyplywa z obydwu pojemników natomiast pralka nadal nie pobiera płynu do zmiękczania.  Od ostatniego czasu zrobiłem kilka pran jednak jego ilość jest nadal taka sama. Woda w aplikacji ustawiona jako twarda.

0 Like
OliwiaB
Expert
Opcje

Cześć @Maciekk1

Jeśli wszystko już posprawdzałeś, a płyn wypływa po dociśnięciu, to zgłoś się na infolinię.