Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Waga elektroniczna Bluetooth - samsung health

(Temat utworzony: 04-07-2019 01:40 PM)
34120 Wyświetlenia
Seledynka
First Poster
Opcje

Witam , bardzo lubie aplikacje samsung health i teraz poszukuje wagi elektronicznej , która bedzie z nią współpracowała. Czy ktoś posiada taką wagę ? Fajnie by było mieć wszystko w tej aplikacji  a nie instalować inne :thinking-face:

vjevjura
Journeyman
Opcje

Hej, odgrzewam temat. Miałam ten sam problem z wagą xiaomi mi (I gen.). Urządzenia były sparowane, ale w aplikacji nie pojawiały się odczyty z wagi. U mnie problem rozwiązało włączenie synchronizacji profilu użytkownika w aplikacji z kontem samsung (opcja dostępna w ustawieniach aplikacji). Pozdrawiam!

AdaMs_dg
Pioneer
Opcje

A kojarzy może ktoś, czy waga Yunmai Smart Scale S M1805 połączy się z SH? Miałem popularną wagę Xiaomi Mi Body Composition Scale 2, która na około się łączyła i chciałbym już uniknąć tego :smiling-face:

0 Like
V3Xik
Apprentice
Opcje

Ta lista kompatybilnych wag to jest jakiś absurd!

Część nie jest już produkowana lub nie jest dostępna w PL - ale jest cała masa nowych modeli tych producentów np Xiaomi, YUNMAI które są ogólnodostępne i w atrakcyjnych cenach (80-150zł). 

Producent nie dodaje nowych urządzeń i nigdzie w internecie nie prezentuje listy precyzyjnie nazwanych modeli - trzeba sobie sprawdzać w aplikacji po nazwie (która nie oznacza modelu). 

np Xiaomi i YUNMAI mają po kilka podobnie nazywających się modeli, z których aplikacja obsługuje tylko te już nieprodukowane/ niedostępne. 

Omron VIVA HBF-222T to wydatek ponad 330zł, a InBody H20 to ponad 1200zł (trzeba sprowadzać). 
-----
Proszę o wskazanie listy kompatybilnych wag dostępnych w PL.

OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@V3Xik, obawiam się, że taka lista nie istnieje.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
LookPL
Navigator
Opcje
Witam, mam ta wagę VIVA, ale nie pokazuje mi zawartości mięśni w Samsung Health, dlaczego? Jak to włączyć?
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@LookPL Obawiam się, że waga ta może nie być w pełni kompatybilna z aplikacją i będzie niemożliwe wprowadzenie z jej pomocą zawartości % mięśni w ciele. W grę wchodzą tu nie tylko kwestie kompatybilności, ale także dystrybucji urządzenia, atestów medycznych i tym podobne. Z tego co się orientuje, można dodać zawartość mięśni tylko poprzez zegarki GW4 i GW5.

LookPL
Navigator
Opcje
Ta waga jest na liście w aplikacji więc powinna być... Tylko mięśni brakuje.
0 Like
Notecki
Explorer
Opcje
Mam wagę xiomi mi scale 2 i się nie łączy z aplikacją niestety. Szkoda że nie ma aktualizacji w celu rozwiązania tego problemu lemu.
0 Like
terdak
First Poster
Opcje
Ja mam inny problem wagę wczytuje ale pozostałych parametrów nie.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@terdak Ta waga nie jest kompatybilna. Będą problemy z parowaniem i z pobieraniemz niej danych. Kompatybilna jest pierwsza wersja wagi - xiaomi mi scale. Mi scale 2 już nie.