Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Waga elektroniczna Bluetooth - samsung health

(Temat utworzony: 04-07-2019 01:40 PM)
34122 Wyświetlenia
Seledynka
First Poster
Opcje

Witam , bardzo lubie aplikacje samsung health i teraz poszukuje wagi elektronicznej , która bedzie z nią współpracowała. Czy ktoś posiada taką wagę ? Fajnie by było mieć wszystko w tej aplikacji  a nie instalować inne :thinking-face:

24 Odpowiedzi
MarcinL
Voyager
Opcje

Cześć @Seledynka,

wejdź w aplikacji Samsung Health w pole "Waga" -> obok "Udostępniaj" są 3 kropki, kliknij je i wybierz "Akcesoria". Tam jest spis urządzeń, które powinny być obsługiwane przez tę aplikację :winking-face: 

Damian K
Hotshot
Opcje

@Seledynka 

Czy wskazówki Marcina okazały się dla Ciebie przydatne? Jeżeli tak, zaakceptuj jego odpowiedź jako rozwiązanie - niech inni przeglądający ten temat wiedzą, czy te informacje są pomocne. :winking-face:

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
pjDarken
First Poster
Opcje

Witam,

podłączam się do tematu, niestety nigdzie nie idzie znależć informacji o kompatybilnych urządzeniach (wagach).

Niestety w zakładce waga po wciśnięciu ... nie mam zakładki akcesoria?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Już taka waga jak EI-HS10  chyba nie jest dostepna.

0 Like
Opcje

Cześć @pjDarken ,

Wejdź w wagę, kliknij w prawym górnym rogu trzy kropki w pionie i tutaj wybierasz "Akcesoria".

Pojawi się lista kompatybilnych urządzeń i z nich można wybierać. Samsung w ofercie nie ma takich wag aktualnie.

0 Like
pjDarken
First Poster
Opcje

Dzieki za info wiem gdzie to powinno być, jednak u mnie nie ma akcesoriow, ale może dlatego że właśnie samsung nie ma wag w swojej ofercie.

0 Like
kasia_mi
First Poster
Opcje

Cześć! 
U mnie w kompatybilnych urządzeniach wyświetliła się waga z Lidla SilverCrest  - SBF76. Z sukcesem ją zarejestrowałam w aplikacji, natomiast gdy staję na wadze to dane nie pokazują się w aplikacji S health na telefonie. Mając na uwadze doświadczenie z Galaxy Watch Active, takie dane powinny się same wprowadzić i zaktualizować, ale być może w przypadku wagi trzeba jeszcze coś kliknąć/ zaznaczyć?
A być może to jest kwestia tego, że waga SBF76 wyświetla się jako zarejestrowana, a nie połączona (tak jak w przypadku Galaxy Watch Active?). Przesyłam zdjęcia dla poglądu i będę wdzięczna za informację. 89553556_495074197787114_7766474359312482304_n.jpg

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@kasia_mi dobrze by było się zorientować, z jakimi aplikacjami ta waga będzie kompatybilna również do odczytu :smiling-face:

0 Like