Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ustawienia pralki

(Temat utworzony: 03-05-2023 04:48 PM)
2309 Wyświetlenia
Przemek15
Journeyman
Opcje
WW90T534DAE

Witam.

Czy macie Państwo jakieś rady wskazówki dotyczące prawidłowego ustawienia automatycznego dozowania oraz twardości wody i stężenia zmiękczania? Mam wrażenie że ubrania po praniu nie mają zapachu płynu do płukania.
24 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Przemek15  Witam 

w tym wypadku warto zwrócić uwagę na płyn, z którego Pan korzysta, ponieważ intensywność będzie zależeć od konsystencji płynu. Im gęstszy jest detergent to ustawienie powinno być najniższe tzn.1, ponieważ ilość dozowanego zmiękczacza zmniejsza się wraz ze wzrostem poziomu stężenia.

Szczegółowe informacje, może Pan znaleźć w poniżej instrukcji str. 32.

https://downloadcenter.samsung.com/content/UM/202210/20221018201131130/U-PJT_WASHER-AD_SimpleUX_WEB_... 

Przemek15
Journeyman
Opcje
Z tego co rozumiem jeśli mój płyń do płukania nie jest gesty to stężenie ustawiam na np. 2 lub 3 a dozowanie również na poziom średni lub wysoki?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Przemek15  Tak, zgadza się, informacje są podane w instrukcji obsługi, str. 44 i 46, 

W sytuacji, którą Pan opisuje należy przeczyścić dozownik na detergenty i dodatkowo nastawić program bawełna 90 na pusto (bez ubrań, bez detergentów.)

Przemek15
Journeyman
Opcje
Mam raczej rzadszy płyn do płukania i ustawienie dozowanie poziom średni a stężenie x1. Zmienię na x2 i sprawdzę czy będzie różnica. A jeśli chodzi o twardosc wody?
0 Like
JolaŁ
Expert
Opcje

Cześć @Przemek15 
W rzadkim płynie wybieramy stężenie na x3 a twardość wody zależnie od warunków panujących w domu (można wybrać: średnia, twarda, lub miękka)🙂

Przemek15
Journeyman
Opcje
Ok dziękuję.
0 Like
viciora
First Poster
Opcje
Witam, również mam problem z automatycznym dozowaniem. Płynu do prania i płukania nie ubywa a ustawione są na max. Ma ktoś na to radę?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@viciora  Witam

Jaki model pralki?

viciora
First Poster
Opcje
WW90T534DAE
0 Like