Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nieaktywne Planowanie prania w aplikacji Smartthings dla pralko-suszarki

(Temat utworzony: 02-03-2022 11:32 PM)
993 Wyświetlenia
ania-n2
First Poster
Opcje

Dzień dobry,

posiadam pralko-suszarkę WD80T554DBX wraz z aplikacją SmartThings, ale mam problem z ustawianiem opcji Planowanie prania. Gdy wybieram program Bawełna i dodane suszenie, mogę normalnie ustawić w aplikacji preferowaną godzinę zakończenia cyklu. Jednak w przypadku programu Syntetyki, kiedy tylko dodam jakiekolwiek suszenie (do szafy lub dowolny czas), przycisk Planowanie prania wyszarza się i nie mam możliwości jego ustawienia. Czy jest to błąd aplikacji? Nie rozumiem czemu funkcja miałaby nie działać akurat dla syntetyków, które najczęściej piorę.

0 Like
8 Odpowiedzi
JolaŁ
Expert
Opcje

Cześć @ania-n2 
Ten typ tak ma 😊

joannamxx
First Poster
Opcje

Dzień dobry, posiadam ten sam model pralkosuszarki co Pani ania-n2. U mnie problem jest taki, że przy każdym programie, który wybiorę w aplikacji Smart Things, opcja „opóźnione zakończenie” jest wyszarzona.

Prośba o pomoc w rozwiązaniu problem, bo głównie w tym celu miała mi służyć aplikacja i tak nowoczesne urządzenie.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@joannamxx  Dzień dobry

czy pozostałe funkcje w aplikacji działają?

Czy Smart Control na pralce jest na pewno włączone?

Czy na panelu pralki możliwy jest wybór opóźnionego zakończenia?

Czy ikona Smart Control obok ikony Wi-Fi też jest widoczna?

joannamxx
First Poster
Opcje

Bardzo dziękuje za zwrócenie uwagi, jednak Smart Control był nieaktywny na pralce wcześniej. 
Zrodziło mi się jednak jeszcze inne pytanie - dlaczego wybierając program Ręczniki na pralce - funkcja suszenia jest niedostępna „off”, a w aplikacji mogę ją dla tego programu bez problemu dodać? 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@joannamxx  Funkcjonalność produktu jest zawsze z poziomu panelu sterowania samego urządzenia.

W aplikacji mogą być różne dodatkowe opcje, jednak nie zawsze obsługiwane przez urządzenie.

Spis dostępnych programów, wraz z podziałem na programy prania oraz suszenia, dostępny na stronie 40-41: https://downloadcenter.samsung.com/content/UM/202204/20220420132142293/U-PJT_COMBO-MD_SimpleUX_WEB_S...

k1f1t
Apprentice
Opcje
Witam, mam pytanie czy jest opcja rozpoczęcia programu pracy pralki Samsung WW70T552DAT AddWash AI Control z poziomu SmartThings? 
0 Like
lukaslake2626
Helping Hand
Opcje
Jeśli włączysz na wyświetlaczu pralki funkcję smart control to później w smart things po dodaniu pralkij jest możliwość wyboru programu i jego uruchomiania (tak przynajmniej jest w mojej kilkuletniej z samsunga)
k1f1t
Apprentice
Opcje
Dziękuję okazało się że w aplikacji musiałem doinstalować jakiegoś patcha w ustawieniach