Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Suszenie kołdry i poduszek

(Temat utworzony: 23-10-2021 08:35 PM)
2832 Wyświetlenia
Lukasl1
First Poster
Opcje

Mam suszarkę DV90T6240LH. Jaki program wybrać do suszenia kołder i poduszek z puchem?

0 Like
8 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Lukasl1  Dzień Dobry

W przypadku suszarki wystarczy wybrać tryb/ program "Pościel", z którego można skorzystać.

DariaR
Expert
Opcje

@Lukasl1, w wybranym przez Ciebie modelu suszarki, jest program Pościel, który właśnie do tego służy. Tylko sprawdź najpierw koniecznie, czy producent Twojej pościeli pozwala na suszenie jej w suszarkach bębnowych (taka informacja jest zawsze na metce). Ważne jest, żeby pościel nie miała w sobie prawdziwego pierza ptasiego, bo wtedy istnieje duże ryzyko, że dojdzie do jego zapłonu pod wpływem temperatury. 😱 

mxartaa
Journeyman
Opcje
Witam, podbijam temat. Wysuszylam właśnie kołdrę na programie POŚCIEL, trwało to prawie 3godziny. Wyciągnelam pranie a suche były tylko rogi - kołdra była mokra.
Czy ktoś znalazł złoty środek? :smiling-face:
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mxartaa  Witam 

Proszę podać model suszarki 🙂

mxartaa
Journeyman
Opcje
suszarka samsung dv90t5240at optimal dry ai control :smiling-face:
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mxartaa  Program pościel przewiduje, że włożone rzeczy będą ważyć maksymalnie 2 kg, czy sprawdzał Pani inne programy pod względem efektów suszenia?

0 Like
mxartaa
Journeyman
Opcje
Tak, MIESZANE (do 9kg) też nic nie dało, jest nadal mokra. Przed chwilą włączyłam program WEŁNA (wyczytałam w google,że ponoć on jest fajny dla pościeli) także dziś protestuję je trochę.. mam nadzieję, że sąsiedzi nie będą źli 😜
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mxartaa Jeżeli zaistniała sytuacja dotyczy tylko tej kołdry, to możliwe, że nie nadaje się do szyszenia w suszarkach bębnowych lub jest mocno zwinięta. Np. Może być zbyt ciężka.

Jeżeli inne rzeczy też nie są wysuszone, to możliwe, że wymiennik ciepła jest zanieczyszczony lub jeżeli odprowadzanie wody jest do szuflady, to jest ona pełna.🙂

0 Like