Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[suszarka] komunikat "konieczność wyczyszczenia" wymiennika ciepła w Smart things nie znika mimo wykonania obsługi

(Temat utworzony: 03-07-2021 04:34 PM)
4549 Wyświetlenia
vjevjura
Journeyman
Opcje

W aplikacji Smart things (a właściwie Home wizard), połączonej z suszarką, cały czas widnieje czerwony napis "konieczność wyczyszczenia" w odniesieniu do wymiennika ciepła. Komunikat nie znika mimo czyszczenia. Próbowałam już czyścić gdy suszarka jest włączona (oczywiście nie w trakcie cyklu suszenia), jak również na wyłączonej. Jeśli chodzi o samą aplikację, to już uruchamiałam ją ponownie, a nawet wyłączałam i włączałam telefon. Powyższe rozwiązania nie pomagają.

Co może być przyczyną braku komunikacji? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.

24 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@vjevjura  Dzień dobry 

O jakim modelu suszarki dokładnie rozmawiamy?

vjevjura
Journeyman
Opcje

Chodzi o suszarkę DV90T5240AT

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@vjevjura  W jaki sposób próbuje Pani połączyć urządzenia przez bluetooth czy WiFi?

vjevjura
Journeyman
Opcje

@PrzemekM Urządzenia są połączone przez Wi-Fi. Wszystkie inne funkcje przy tym połączeniu działają prawidłowo. 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@vjevjura  Czy pojawia się jakiś komunikat również na suszarce?

vjevjura
Journeyman
Opcje

Nie, na suszarce nie pojawił się żaden komunikat oprócz standardowego "wyczyść filtry" przy włączeniu. Czyszczenie filtra wymiennika ciepła wykonałam właśnie wskutek tego komunikatu, który wyświetlił się w aplikacji.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje
@vjevjura Prawdopodobnie problem leży po stronie aplikacji, rozumiem że wyczyszczenie danych zostało wykonane...

vjevjura
Journeyman
Opcje

Nie. Czy byłby Pan tak uprzejmy, aby udzielić wskazówek, jak to zrobić? Mówimy o czyszczeniu danych z poziomu aplikacji, czy z poziomu androida?

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@vjevjura oczywiście 

To spowoduje reset aplikacji:

Ustawienia > Aplikacje wybieramy tą która nas interesuje > Domyślna Pamięć > Wyczyść Dane 

Screenshot_20210703-174525_Settings.jpg