18-12-2022
06:38 PM
– ostatnio edytowany
19-12-2022
11:25 AM
przez
OleksiiA
Dzień dobry
Mam suszarkę DV90T8240SX powiedzcie mi prosze jak mam suszyć żeby ubrania byly wysususzone ale przede wszystkim nie zniszczone, po 1,5 roku użytkowania ciuchy są zniszczone i po kurczone. Głównie to bawełniana odzież
18-12-2022 07:13 PM
@pawelpk Dzień dobry
Przyczyną niedosuszenia może być też nadmierne splątanie tkanin i przeładowanie suszarki.
Jeśli suszarka nie jest podpięta do kanalizacji, tylko zbiera skropliny w szufladzie, to bardzo ważne jest regularne opróżnianie skroplin.
Co to znaczy że ubrania są zniszczone? Co się z nimi stało?
18-12-2022 08:33 PM
Po pierwsze. Program bawełna ma na 9kg ubrań podejrzewam że 9kg zeby tam napchać to nie wystarczyloby miejsca.
Po drugie. Odziez po kilkunastu suszeniach potrafi sie rozejść jak stara pończocha np jeansy ktore nigdy tak sie nie zachowywaly a kupuje tej samej marki i modelu od lat.
Co masz na myśli "nadmierne splątanie tkanin"? Jeśli to poplątanie odzieży od obrotów bębna to innego wyjscia nie ma.
19-12-2022 08:53 AM
@pawelpk Jeśli urządzenie nie suszy prawidłowo (ubrania są niedosuszone albo czas się znacznie wydłuża), to może to wskazywać na problem po stronie urządzenia. Jeśli jednak dochodzi wyłącznie do zniszczenia ubrań, to przyczyna jest w ubraniach. Mogą być kiepskiej jakości albo nie nadawać się do suszenia w suszarkach bębnowych. Takie informacje zawarte są na pitkogramach na metkach ubrań.