Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Suszarka Samsung DV90M6200CW przestała suszyć

(Temat utworzony: 24-04-2022 08:10 PM)
2489 Wyświetlenia
lukej_
First Poster
Opcje

Witam, kolejny rok i kolejny problem ze sprzętem Samsunga. Wcześniej zmywarka, teraz suszarka. Suszarka przestała suszyć. Sprzęt kupiony pod koniec 2018 roku i nie był jakoś bardzo eksploatowany. Filtr jak i wymiennik ciepła regularnie czyszczony. Ostatnio zauważyłem, że program wyłączył się przed czasem a w zbiorniku na wodę nie zbiera się woda. Wydaje mi się, że suszarka podaje jakieś ciepło ale ciężko stwierdzić więc nie wiem czy to kwestia grzania czy odprowadzania wody. Da się to jakoś potwierdzić? Słyszałem, że może to być pompa ciepła i wtedy naprawa jest nieopłacalna. Zanim wezwę serwis chciałbym zrobić wszystko co mogę żeby wyeliminować ewentualnie usterki, które samo mogę naprawić. Gdy wymusiłem program dłuższy to nawet po kilku godzinach w zbiorniku nie zebrała się w ogóle woda. Jakieś sugestie czy od razu wzywać serwis albo może suszarka na złom?

0 Like
5 Odpowiedzi
FaoT
Pathfinder
Opcje
U mnie w electrolux jest taka regularna wada ze, co ok 1 rok Woda nie zbiera się w zbiorniku tylko pod wymiennikiem ciepła. Przechyl trochę do siebie suszarkę i zobacz czy tam nie stoi woda.
0 Like
lukej_
First Poster
Opcje

To chyba jednak nie to. Włączyłem suszarkę i w połowie programu sprawdziłem i nie było tam żadnej wody. Zastanawiam się w ogóle teraz czy ta suszarka w ogóle grzeje. Nie wiem jaka powinna panować temperatura w środku bo nigdy wcześniej nie sprawdzałem ale w trakcie suszenia będę był tylko lekko ciepły w dotyku. Ale może tak właśnie powinno być.

0 Like
GosiaZ
Navigator
Opcje

Hej, @lukej_! Jeżeli reset prądowy nie pomógł, nie pokazuje się błąd, a wymiennik ciepła jest czyszczony na bieżąco, to prawdopodobnie konieczna jednak będzie wizyta serwisanta, który sprawdzi, co się dzieje z Twoją suszarką 😞

Serwis znajdziesz pod poniższym linkiem:

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

lukej_
First Poster
Opcje

Reset prądowy w sensie włączyć i wyłączyć suszarkę z prądu? :face-with-tears-of-joy: Tego nie próbowałem hehe :smiling-face:
Jeśli chodzi o błąd, to lampka od wymiennika zapala się na początku suszenia na sekundę ale później gaśnie. Ale chyba tak było od nowości.

0 Like
GosiaZ
Navigator
Opcje

@lukej_, dokładnie - właśnie o taki reset chodzi! Ważne, by to trwało kilka minut :winking-face: Ikona wymiennika zawsze się zapala na początku i gaśnie po chwili, to całkowicie normalne.