Close

What are you looking for?

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Go to solution Solved

Suszarka program bez zagnieceń

(Topic created on: 18-08-2023 08:44 AM)
2221 Views
Kono155
Explorer
Options
Witam,
Zakupiłem suszarkę model DV80T6220LE i mam pytanie odnośnie funkcji bez zagnieceń. Czy to jest ten program "do prasowania" czy w jakiś inny sposób włącza się tą funkcję? Przy tym programie ubrania są co prawda mniej pogniecione lecz pozostają nieco wilgotne. Czy jest może jakaś opcja żeby było mniej zagnieceń ale ubrania były bardziej wysuszone?
0 Likes

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Options

@Kono155  

Zrzut ekranu 2023-08-18 094151.png

Naciśnij 07, aby włączyć lub wyłączyć funkcję Bez zagnieceń. Gdy funkcja jest włączona,
suszarka okresowo obraca bębnem po zakończeniu programu suszenia, aby nie dopuścić
do powstawania zagnieceń

Instrukcja obsługi str.28:

https://downloadcenter.samsung.com/content/UM/202111/20211117103651642/U-PJT_DRYER_SimpleUX_WEB_SSEC... 

View solution in context

7 REPLIES 7
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Options

@Kono155  Witam

przy opcji "Bez zagnieceń" suszarka okresowo obraca bębnem po zakończeniu programu suszenia, aby nie dopuścić do powstawania zagnieceń.

Program "Do prasowania" pozostawia ubrania lekko wilgotne, w stanie odpowiednim do prasowania.

Gdy wybierzemy opcję do prasowania, pozostaną lekko wilgotne, gotowe do wyprasowania.

Kono155
Explorer
Options
Czyli funkcja "bez zagnieceń" uruchamia się po każdym z wybranych programów suszenia jeśli nie wyjmiemy ubrań wyłącznie w celu aby poprzez leżenie w bezruchu nie pogniotły się jeszcze bardziej?
0 Likes
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Options

@Kono155  Aby bęben obracał praniem po zakończeniu cyklu, funkcja Bez zagnieceń musi zostać wybrana.

Kono155
Explorer
Options
W takim razie gdzie to się wybiera? Przeglądałem opcje suszarki i nie znalazłem nic takiego.
0 Likes
Solution
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Options

@Kono155  

Zrzut ekranu 2023-08-18 094151.png

Naciśnij 07, aby włączyć lub wyłączyć funkcję Bez zagnieceń. Gdy funkcja jest włączona,
suszarka okresowo obraca bębnem po zakończeniu programu suszenia, aby nie dopuścić
do powstawania zagnieceń

Instrukcja obsługi str.28:

https://downloadcenter.samsung.com/content/UM/202111/20211117103651642/U-PJT_DRYER_SimpleUX_WEB_SSEC... 

Kono155
Explorer
Options
Musiałem to przeoczyć, bardzo dziękuję za pomoc.
0 Likes
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Options

@Kono155  Proszę bardzo :smiling-face:

0 Likes