29-05-2023 02:39 PM
Od 2020 roku posiadam tytułową suszarkę, przeszła już wymianę łożyska w ramach gwarancji.
Pojawiły się dwa kolejne problemy:
1. Głośna praca - dźwięk przyrównałbym do buczenia, trochę jakby ktoś za ścianą coś wiercił. Przy rozpoczynaniu pracy jest prawie niesłyszalny, pod koniec również mniej, natomiast w głównej fazie suszenia natężenie jest takie, że aż wstyd przed sąsiadami.
W mojej ocenie nie jest to związane z ruchami bębna, a samą wymianą powietrza.
2. Świszczenie powietrza podczas pracy. Gdy dociskam drzwiczki, ustaje. Dokręciłem wszystkie śruby powiązane z drzwiczkami, nie pomogło. Uszczelka nie wydaje się być uszkodzona.
Poniżej filmik na którym słychać obie kwestie.
Z góry dziękuję za pomoc.
29-05-2023 03:06 PM — edytowano 29-05-2023 03:10 PM
Cześć @WujekKarku
Tutaj warto sprawę zgłosić do Działu Obsługi Klienta. W wiadomości podaj dokładną datę zakupu, model, numer seryjny (widoczny po otwarciu drzwi) i dołącz link do nagrania.
Link do formularza podaję niżej:
https://www.samsung.com/pl/support/email-technical-question/?isVoc=true
30-05-2023 08:41 AM
Cześć,
Dzięki. Czy tego typu usterka podlega pod jakieś wsparcie pogwarancyjne, bądź rękojmię (przedłużoną po wymianie łożyska)? Suszarkę kupiłem w 2020 roku, łożysko było wymieniane w 2021.
30-05-2023 09:10 AM
@WujekKarku Cześć!
Gwarancja na wymienioną część obowiązuje w przypadku zgłoszeń gwarancyjnych, nie rękojmi. Ale możesz dopytać jeszcze sprzedawcy o dokładne warunki rękojmi, ponieważ rękojmia jest odpowiedzialnością sprzedawcy i jej warunki nieco się róznią od gwarancji.