27-11-2021 11:12 PM
Witam,
Mam problem z kostkarka w lodowce RS51K57H02C a mianowicie, woda napełnia kostkarke, lód zamarza ale nie wyrzuca go do pojemnika na lód. Jak wyjmę pojemnik i wcisne przycisk (taki niebieski przy koskarce) wtedy lód zostaje wypchniety i wypada. Nastepnie leje sie nowa woda i jak juz skonczy, slysze dźwiek jakbym jakies ustawienia zmienial na panelu dodykowym. Zauwazylem również, że lód jest mniejszy. Czy ktoś miał podobny problem? Z góry dziekuje za odpowiedź.
28-11-2021 01:33 AM
@PGUrsi Dzień dobry
Czy w lodówce górny nawiew nad najwyższą półką w zamrażarce nie jest przypadkiem zasłonięty produktami?
28-11-2021 11:59 AM
Były produkty, które przyslanialy otwor na tylnej scianie zamrazarki na najwyzszej polce (nie wiem czy to jest nawiew o ktorym Pan wspomina). Czekamy na rezultaty, dam znac. Czy jakieś dodatkowe aktywnosci sugeruje Pan zeby wykonac?
28-11-2021 12:00 PM
@PGUrsi Czekamy zatem czy to było to. W przypadku problemu z kostkarkę można odłączyć zasilanie na kilka godzin.
28-11-2021 06:03 PM
W ciagu 12 h wypadła jedna partia lodu i co ciekawe wypadło 5 kostek a kostkarka powinna wyprodukowac 8 kostek. Trzy ostatnie komory nie wypelniaja sie woda. Kostki, które wypadły sa mniejsze niz zazwyczaj były.
Za pomoca przycisku wymusilem wypchniecie kolejnej porcji (5 kostek również zamiast 8). Jak mozna odlaczyć koskarke od zasilania? Wylaczyć po prostu Ice Maker Off?
29-11-2021 08:51 AM
@PGUrsi Niestety obawiam się że w tym przypadku będzie konieczny kontakt z serwisem.
18-10-2023 11:12 AM
niestety mam to samo-autoryzowany serwis sprawdził lodówkę, po czy mstwierdził iż trzeba wymienić kostkarkę, jak to nie pomoże to drugi element z silniczkiem, a jak i to nie pomoże to pomyślimy o elektronice
Taka diagnoza to nie diagnoza-tyle to sam wymyśliłem