Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

RB37J501MWW - Instalacja lodówki - "Przekładka zwiększająca wydajność lodówki."

(Temat utworzony: 06-03-2019 03:48 PM)
9052 Wyświetlenia
michaljjj
First Poster
Opcje

Kupiłem wspomonianą w temacie lodówkę razem z wniesieniem i poziomowaniem. Zgodnie z instrukcją pościągałem jeszcze gąbeczki z pułek, rozpakowałem inne elementy wyposażenia. Moje zainteresowanie wzbudził element którego przeznaczenie nie jest dla mnie jasne, załączam zdjęcie:

element.jpg

Poszukałem czegoś takiego w instrukcji, znalazłem taki fragment w rozdziale ustawienie lodówki, sekcja PRZYGOTOWANIE LODÓWKI DO
INSTALACJI>Wybór najlepszego miejsca dla lodówki

lodówka.jpg

Czy element na pierwszym zdjęciu to wspomniana przekładka?

Na czym polega tajemnicze zwiększanie wydajności lodówki i dlaczego element nie został zainstalowany od razu?

Chętnie sam bym go zainstalował, jeśli dobrze intepretuje rysunek z instrukcji to wskazane miejsce kryje się z prawym górnym rogu za metalową pokrywą jak niżej:

miejsce.jpg

Jest na niej napis ażeby nie otwierać jeśli nie jest się technikiem.

Proszę o pomoc, co powinienem zrobić?

Pozdrawiam!

0 Like

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@michaljjj, Witaj na forum.

Według mnie nie musisz demontować tylniej pokrywy. Elementy z pierwszego zdjęcia, to są właśnie te przekładki o których pisałeś. Powinieneś je przykleić z tyłu lodówki. Ich zadaniem jest ochrona przed zbyt mocnym przysunięciem lodówki do ściany. Teoretycznie lodówka dzięki temu ma większą przestrzeń i lepszą wentylację co przekłada się na wspomiane w instrukcji "zwiększneie wydajności". Ich montaż nie jest konieczny.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@michaljjj to tzw. dystanse, mające zachować odpowiednią odległość tylnego panelu lodówki od ściany pomieszczenia, aby tak jak napisał @kamil40013 zapewnić odpowiednią przestrzeń na wentylację. Odpowiednia przestrzeń powoduje, że urządzenie może szybciej oddawać ciepło do otoczenia i schładzać wnętrze szybciej, zużywając przy tym niej energii.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

2 Odpowiedzi
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@michaljjj, Witaj na forum.

Według mnie nie musisz demontować tylniej pokrywy. Elementy z pierwszego zdjęcia, to są właśnie te przekładki o których pisałeś. Powinieneś je przykleić z tyłu lodówki. Ich zadaniem jest ochrona przed zbyt mocnym przysunięciem lodówki do ściany. Teoretycznie lodówka dzięki temu ma większą przestrzeń i lepszą wentylację co przekłada się na wspomiane w instrukcji "zwiększneie wydajności". Ich montaż nie jest konieczny.

0 Like
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@michaljjj to tzw. dystanse, mające zachować odpowiednią odległość tylnego panelu lodówki od ściany pomieszczenia, aby tak jak napisał @kamil40013 zapewnić odpowiednią przestrzeń na wentylację. Odpowiednia przestrzeń powoduje, że urządzenie może szybciej oddawać ciepło do otoczenia i schładzać wnętrze szybciej, zużywając przy tym niej energii.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.