Chiudi

What are you looking for?

annulla
Visualizzazione dei risultati per 
Cerca invece 
Intendevi dire: 

Problem z wodą w lodówce RS68N8220B1

(Argomento creato il giorno: 12-01-2020 10:49 AM)
3601 Visualizzazioni
DzieX
Apprentice
Opzioni

Niestety woda leci bardzo powoli. Filtra nie ma, bo mam filtry i zmiękczacz na cały dom. Ciśnienie wody jest ok. Sprawdziłem je odkęcająć ostatnią złączkę przed wejściem rurki do lodówki (tę złotą). Kostkarka zdaje się działać, ale wydaje mi się, że nie napełnia się do końca i kostki są małe.

IMG_20200112_103013.jpg

Napełniłem i wylałem parę szklanek wody, ale nic się nie zmieniło.

0 Likes
7 Risposte
EwaK
Hotshot
Opzioni

@DzieX przy takiej instalacji linii wodnej ciężko będzie o wyższe ciśnienie. Z tego, co widać na zdjęciu, woda ma Ci lecieć od dolu do góry co wiadomo spowolni mocno jej przepływ.

DzieX
Apprentice
Opzioni

Ciśnienie wody, tak jak pisałem, jest w porządku. Wężyk idzie pod wylewką do punktu. Ciekawe co by było na piętrze zgodnie z Twoją hipotezą :winking-face:

0 Likes
DzieX
Apprentice
Opzioni

Jeszcze jedno - lodówka bardzo głośno pracuje gdy koskarka jest włączona na panelu. Ucicha jak otworzę drzwi.

0 Likes
Opzioni

Cześć @DzieX ,

Jeśli instalacja zmontowana jest poprawnie a ciśnienie ok pozostaje sprawdzenie przez technika. Skontaktuj się proszę z infolinią Samsung pod numerem 801 172 678. Konsultanci pokierują Cię dalej :smiling-face:

0 Likes
DzieX
Apprentice
Opzioni

Umówiłem dziś technika. Dam znać.

0 Likes
Opzioni

@DzieX,

Daj koniecznie znać co tam się wydarzyło. To cenna informacja dla mnie jak i innych użytkowników forum :smiling-face:

0 Likes
DzieX
Apprentice
Opzioni

Był serwisant. Ciśnienie wody jest ok. Natomiast co do hałasu to długo szukał problemu, bo lodówka nie zgłaszała żdnych błędów a jak na złość tylko na początku hałasowała (później cisza). Wymienił panel z wentylatorem w zamrażalnicku. Niestety jeszcze tego samgo dnia problem wrócił. Zrobiłem kolejne zgłoszenie.

0 Likes