Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Problem z podłączeniem suszarki do SmartThings

(Temat utworzony: 21-02-2023 03:14 PM)
2288 Wyświetlenia
adrian1126
Apprentice
Opcje

#SmartThings #suszarka 

Cześć, mam problem z połączeniem suszarki przy pomocy aplikacji SmartThings.

Robię wszystko zgodnie z instrukcją. Przytrzymuję przycisk Smart Control przez 3 sekundy, pojawia się napis AP. Skanuję kod QR przy pomocy aplikacji, a aplikacja utyka na kroku z instrukcją żeby przytrzymać przyciska Smart Control przez 3 sekundy...

Mam również pralkę prawdopodobnie z tej samej serii i wykonując identyczne kroki, nie miałem żadnego problemu. Aplikacja pokierowała mnie abym połączył się z siecią WiFi udostępniona przez pralkę i wszystko zadziałało jak należy.

Dodam również że czysciłem cache aplikacji, oraz resetowałem suszarkę do ustawień fabrycznych.

Suszarka: DV90T6240LH

Pralka: WW10T654DLH

0 Like
Przejdź do rozwiązania
11 Odpowiedzi
Bambiiiii
First Poster
Opcje

Cześć! 
Czy jest ktoś w stanie pomóc z dodaniem suszarki do Smart things? Mam ją od jesieni 2022 i niestety od tamtej pory co jakis czas probuje ja dodac i nic, utykam na łączeniu się z siecią suszarki. Problem w tym że w telefonie siec suszarki wyswietla sie jako „[washer] samsung” a apka Smart Things wymaga zeby byla „ [dryer] Samsung” wiec nawet gdy sie łącze z siecia washer apka nie przechodzi dalej… Czy ktos widzi jakies rozwiazanie? Czy tylko wymiana tego modemu wifi w suszarce?

0 Like
OliwiaB
Expert
Opcje

Cześć @Bambiiiii

Wygląda to bardziej na błąd samej aplikacji. Spróbuj sprawdzić, czy w telefonie masz najnowszą wersję oprogramowania, jeśli nie, to zainstaluj najnowszą możliwą. Następnie odinstaluj i zainstaluj ponownie aplikację - powinna to być najnowsza wersja. Jeśli aplikacja będzie dalej wczytywać suszarkę jako pralkę, to zgłosiłabym to w pierwszej kolejności do obsługi Smarthings. Poniżej podsyłam ścieżkę:

https://eu.community.samsung.com/t5/smart-home/poradnik-zg%C5%82oszenie-problem%C3%B3w-z-aplikacj%C4...