Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z podłączeniem pralki WW90M74HN2T do smartthings

(Temat utworzony: 20-11-2020 06:03 PM)
2248 Wyświetlenia
russso
Journeyman
Opcje

Witam wszystkich. Mam problem z podłączeniem pralki do smartthings. Zrobiłem już chyba wszystko. Usunąłem dane aplikacji, zrestartowałem siec w pralce i dalej nic. Łączenie dochodzi do 75% i wywala bład.  Bardzo proszę o pomocScreenshot_20201120-162502_SmartThings.jpgScreenshot_20201120-162547_SmartThings.jpg

13 Odpowiedzi
russso
Journeyman
Opcje
Dzięki. wszystkie te tematy już czytałem ale u mnie nic nie pomaga.
0 Like
Opcje

Cześć @russso ,

Sprawdź, czy korzystasz z najnowszej wersji aplikacji Smart Things. Dodatkowo w routerze powinna być włączona funkcja WPS, a hasło do wifi nie powinno być dłuższe niż 8 znaków. Na czas parowania możesz ustawić sieć na otwartą. Podczas dodawania urządzenia wybierz opcję "Dodaj urządzenie ręcznie" i wybierz z listy pralkę.

Sprawdź też, czy Twoja sieć Wi-Fi ma 2,4 GHz.

Jeżeli problem nadal będzie występował, prześlij proszę zgłoszenie do zespołu deweloperskiego za pomocą formularza: https://help.content.samsung.com/csweb/ticket/createQuestionTicket.do

0 Like
JelonPL
Explorer
Opcje

Dzisiaj napotkałem podobny problem ze swoimi urządzeniami:

ww80t754abh

dv80t7220bh

Fajnie że gdzieś jest informacja o tym że hasło nie może być dłuższe niż 8 znaków, szkoda tylko że takiej informacji nie ma nigdzie w instrukcjach dodawanych do urządzeń a tylko na forum. U mnie hasło ma 64 znaki (że względów bezpieczeństwa) i kilkanaście podłączonych urządzeń, co oznacza, że aby móc skorzystać z funkcji Smart w pralce i suszarce musiałbym przekonfigurować wszystkie pozostałe urządzenia (wow). Mając taką informację przed zakupem, chyba zastanowiłbym się nad innym wyborem.

Opcje

Cześć @JelonPL ,

Czy próbowałeś już połączyć urządzenia? Zalecenia dotyczące krótkiego hasła dotyczą sytuacji, gdy występuje problem z połączeniem. Czy u Ciebie taki problem się pojawił? Na jakim etapie?

0 Like
JelonPL
Explorer
Opcje

U mnie problem identyczny jak w poście otwierającym. W aplikacji rejestracja dochodzi do 99% i na urządzeniach w tym momencie pojawia się błąd połączenia (obstawiam przekroczenie limitu czasu) Aplikacja "wisi" jeszcze przez chwilę i później wyświetla komunikat o braku możliwości zarejestrowania urządzenia. Do tej samej sieci, do której chciałem podłączyć pralkę i suszarkę, bez problemu podłączam inne urządzenia, czy to z użyciem WPSa czy wpisując hasło, rozłączyłem i połączyłem nawet swój telefon w celu weryfikacji. Na IT trochę się znam więc obstawiam, że problem leży raczej po stronie pralki i suszarki. Utworzyłem tymczasową sieć bez hasła i obywa urządzenia podłączyły się bez problemu.

EDIT: zapomniałem się na początku przywitać i podziękować za odpowiedź 😉

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@w takim przypadku można właśnie zdjąć na chwilę hasło od sieci i sparować urządzenia z aplikacją. Mimo późniejszego ustawienia hasła urządzenia dalej powinny być prawidłowo połączone.

0 Like
JelonPL
Explorer
Opcje

Niestety, to tak nie działa :winking-face: po ustawieniu hasła do sieci WiFi, urządzenia nie połączą się ponownie z tą samą siecią automatycznie, ze względu na brak uwierzytelnienia, ale żeby nie być gołosłownym spróbowałem :winking-face: Dodatkowo nie wiem jak ewentualnie użyć opcji "Zmień sieć WiFi urządzenia" w aplikacji SmartThings - niestety opcja jest nieaktywna niezależnie od tego czy urządzenia są włączone czy też nie. Próbowałem dziś jeszcze raz skonfigurować urządzenia do pracy z siecią, z której chcę korzystać z 64 znakowym hasłem, jednak nadal bezskutecznie.Dryer, WiFi password onDryer, WiFi password onWasher, WiFi password onWasher, WiFi password onDryer, WiFi password offDryer, WiFi password offWasher, WiFi password offWasher, WiFi password off

SmartThings - change WiFi NetworkSmartThings - change WiFi Network

0 Like
JelonPL
Explorer
Opcje

Niestety to tak nie działa, urządzenia nie będą uwierzytelnione jeżeli ustawimy hasło do sieci WiFi, która takiego hasła wcześniej nie posiadała. Poniżej zdjęcia.

Dodatkowo nie wiem dlaczego, ale w aplikacji SmartThings opcja "Zmień sieć WiFi urządzenia" jest nieaktywna, niezależnie od tego czy urządzenia są włączone czy też nie.

Dzisiaj próbowałem także jeszcze raz podłączyć urządzenia do  sieci z której chciałbym korzystać (hasło sieci = 64 znaki) jednak nadal nic się nie zmieniło 😕 

dryer, WiFi password offdryer, WiFi password offdryer, WiFi password ondryer, WiFi password onwasher, WiFi password offwasher, WiFi password offwasher, WiFi password onwasher, WiFi password onSmartThings app, Change WiFi network of the devicesSmartThings app, Change WiFi network of the devices

0 Like