20-11-2020 06:03 PM
Witam wszystkich. Mam problem z podłączeniem pralki do smartthings. Zrobiłem już chyba wszystko. Usunąłem dane aplikacji, zrestartowałem siec w pralce i dalej nic. Łączenie dochodzi do 75% i wywala bład. Bardzo proszę o pomoc
23-11-2020 02:58 PM
Hej @russso
Pomoc w tej sprawie możesz znaleźć na naszych stronach:
https://eu.community.samsung.com/t5/smart-home/aplikacja-smart-things-dla-urz%C4%85dze%C5%84-agd/td-...
https://eu.community.samsung.com/t5/smart-home/smartthings-komunikaty-podczas-parowania-urz%C4%85dze...
23-11-2020 03:09 PM
24-11-2020 03:20 PM
Cześć @russso ,
Sprawdź, czy korzystasz z najnowszej wersji aplikacji Smart Things. Dodatkowo w routerze powinna być włączona funkcja WPS, a hasło do wifi nie powinno być dłuższe niż 8 znaków. Na czas parowania możesz ustawić sieć na otwartą. Podczas dodawania urządzenia wybierz opcję "Dodaj urządzenie ręcznie" i wybierz z listy pralkę.
Sprawdź też, czy Twoja sieć Wi-Fi ma 2,4 GHz.
Jeżeli problem nadal będzie występował, prześlij proszę zgłoszenie do zespołu deweloperskiego za pomocą formularza: https://help.content.samsung.com/csweb/ticket/createQuestionTicket.do
12-12-2020 01:38 AM
Dzisiaj napotkałem podobny problem ze swoimi urządzeniami:
ww80t754abh
dv80t7220bh
Fajnie że gdzieś jest informacja o tym że hasło nie może być dłuższe niż 8 znaków, szkoda tylko że takiej informacji nie ma nigdzie w instrukcjach dodawanych do urządzeń a tylko na forum. U mnie hasło ma 64 znaki (że względów bezpieczeństwa) i kilkanaście podłączonych urządzeń, co oznacza, że aby móc skorzystać z funkcji Smart w pralce i suszarce musiałbym przekonfigurować wszystkie pozostałe urządzenia (wow). Mając taką informację przed zakupem, chyba zastanowiłbym się nad innym wyborem.
12-12-2020 09:43 AM
Cześć @JelonPL ,
Czy próbowałeś już połączyć urządzenia? Zalecenia dotyczące krótkiego hasła dotyczą sytuacji, gdy występuje problem z połączeniem. Czy u Ciebie taki problem się pojawił? Na jakim etapie?
12-12-2020 11:15 AM — edytowano 12-12-2020 11:16 AM
U mnie problem identyczny jak w poście otwierającym. W aplikacji rejestracja dochodzi do 99% i na urządzeniach w tym momencie pojawia się błąd połączenia (obstawiam przekroczenie limitu czasu) Aplikacja "wisi" jeszcze przez chwilę i później wyświetla komunikat o braku możliwości zarejestrowania urządzenia. Do tej samej sieci, do której chciałem podłączyć pralkę i suszarkę, bez problemu podłączam inne urządzenia, czy to z użyciem WPSa czy wpisując hasło, rozłączyłem i połączyłem nawet swój telefon w celu weryfikacji. Na IT trochę się znam więc obstawiam, że problem leży raczej po stronie pralki i suszarki. Utworzyłem tymczasową sieć bez hasła i obywa urządzenia podłączyły się bez problemu.
EDIT: zapomniałem się na początku przywitać i podziękować za odpowiedź 😉
14-12-2020 09:33 AM
@w takim przypadku można właśnie zdjąć na chwilę hasło od sieci i sparować urządzenia z aplikacją. Mimo późniejszego ustawienia hasła urządzenia dalej powinny być prawidłowo połączone.
15-12-2020 11:42 PM — edytowano 15-12-2020 11:57 PM
Niestety, to tak nie działa po ustawieniu hasła do sieci WiFi, urządzenia nie połączą się ponownie z tą samą siecią automatycznie, ze względu na brak uwierzytelnienia, ale żeby nie być gołosłownym spróbowałem
Dodatkowo nie wiem jak ewentualnie użyć opcji "Zmień sieć WiFi urządzenia" w aplikacji SmartThings - niestety opcja jest nieaktywna niezależnie od tego czy urządzenia są włączone czy też nie. Próbowałem dziś jeszcze raz skonfigurować urządzenia do pracy z siecią, z której chcę korzystać z 64 znakowym hasłem, jednak nadal bezskutecznie.
Dryer, WiFi password on
Washer, WiFi password on
Dryer, WiFi password off
Washer, WiFi password off
SmartThings - change WiFi Network
16-12-2020 12:13 AM — edytowano 16-12-2020 12:17 AM
Niestety to tak nie działa, urządzenia nie będą uwierzytelnione jeżeli ustawimy hasło do sieci WiFi, która takiego hasła wcześniej nie posiadała. Poniżej zdjęcia.
Dodatkowo nie wiem dlaczego, ale w aplikacji SmartThings opcja "Zmień sieć WiFi urządzenia" jest nieaktywna, niezależnie od tego czy urządzenia są włączone czy też nie.
Dzisiaj próbowałem także jeszcze raz podłączyć urządzenia do sieci z której chciałbym korzystać (hasło sieci = 64 znaki) jednak nadal nic się nie zmieniło 😕
dryer, WiFi password off
dryer, WiFi password on
washer, WiFi password off
washer, WiFi password on
SmartThings app, Change WiFi network of the devices