13-06-2018 11:36 AM
Jak w tytule, pralka podczas zaprogramowania suszenia "do szafy" pokazuje czas jaki ma do ukończenia. Włączone "odwirowanie" plus "suszenie do szafy" . W pewnym momenie pralka się wyłącza (zostało 47 min suszenia) Drzwi są zablokowane, ponownie włączam przycisk "power" i pralka rozpoczyna dalsze suszenie. Czy to normalne? W mojej ocenie chyba nie 😞 Czy ktoś miał już taki problem? Dodam że podobna sytuacja wystąpiła podczas obsługi przez wi-fi (smart control) podczas wybrania programu "pranie szybkie+suszenie". Ktoś miał podobny problem?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
13-06-2018 07:43 PM
pbeku,
Sprawdziłam to u siebie i przy ustawieniu programu plus suszenia wszystko przebiega ciągle, bez wyłączania. Wydaje się zatem, że Twoje urządzenie nie pracuje właściwie.
Jeśli sprzęt jest na gwarancji skontaktuj się proszę z infolinią Samsung. Tam będziesz mógł zgłosić te nieprawidłowości i otrzymasz pomoc.
Przygotuj proszę model, numer seryjny i datę zakupu urządzenia.
13-06-2018 03:29 PM — edytowano 13-06-2018 03:30 PM
Cześć pbeku,
Rozumiem, że urządzenie wyłącza się w trakcie cyklu zupełnie? Jeśli tak to nie jest to normalna praca urządzenia. Sprawdź proszę czy pralka podłączona jest bezpośrednio do kontaktu z uziemieniem i czy instalacja elektryczna jest sprawna. Czy podczas pracy pralki nie jest podłączone do kontaktu jakieś inne urządzenie czerpiące dużą ilość prądu?
13-06-2018 04:57 PM
Witam, dzięki za szybką odpowiedź i zainteresowanie. Dla sprawdzenia wrzucułem po raz drugi pranie, tym razem na pewno lekkie tzn trzy koszule i jedna para spodni. Program "płukanie+wirowanie", dodałem suszenie "do szafy". Po uruchomieniu program pokazał przy "wirowaniu+" 18 min po dodaniu suszenia ponad 1 godz. Licznik odliczał prawidłowo czas przy płukaniu i wirowaniu , gdy przeszedł do szuszenia licznik zatrzymał się na 35 min, suszenie cały czas trwało, przynajmniej na to wskazywał dzwięk. I w pewnym momencie pralka sie wyłączyła całkowice, tzn zgasł nawet licznik. Drzwi zamknięte, dopiero po włączeniu pralki (przycisk power) blokada odskoczyła. Przyznam że pranie było suche, ale czy w ten sposób wygląda suszenie? tzn licznik na początku wskazuje czas do końca suszenia a potem się zatrzymuje a suszenie dalej trwa? aż do wyłączenia?
13-06-2018 04:58 PM
Aha, zapomniałem dodać, instalacja w 100% sprawna.
13-06-2018 07:43 PM
pbeku,
Sprawdziłam to u siebie i przy ustawieniu programu plus suszenia wszystko przebiega ciągle, bez wyłączania. Wydaje się zatem, że Twoje urządzenie nie pracuje właściwie.
Jeśli sprzęt jest na gwarancji skontaktuj się proszę z infolinią Samsung. Tam będziesz mógł zgłosić te nieprawidłowości i otrzymasz pomoc.
Przygotuj proszę model, numer seryjny i datę zakupu urządzenia.
14-06-2018 07:50 AM
Dziękuję za info, właśnie teraz też uruchomiłem ten program "pranie codzienne+suszenie" . Chcę sprawdzić wszystkie opcje, nim zadzwonię 😞 nie chcę wyjść na przysłowiowego durnia, który panikuje a pralko-suszarka tak ma pracować
18-09-2023 05:45 PM
19-09-2023 08:13 AM
A czy jak zatrzymuje Ci na tym 2:54 to pranie jest już suche czy jeszcze nie dosuszone? Bo może zadziałały czujniki które stwierdziły, że jest już suche?
19-09-2023 08:20 AM
19-09-2023 08:29 AM
@Łukasz12345 Dzień dobry
Jeżeli wymiennik ciepła oraz filtr przy drzwiach są czyste, a woda odprowadzana jest bez problemów, to warto skontaktować się z najbliższym serwisem.