Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Pralko-suszarka WD80t654DBH wyłączenie dźwięków

(Temat utworzony: 21-04-2021 07:49 PM)
5028 Wyświetlenia
TomaszZG
Voyager
Opcje
Cześć,  czy ktoś wie jak wyłączyć dźwięki w pralko susarkach seri WD80T654 ?
Opcja z klawiszem wirowanie + opcje oraz płukanie + wirowanie nie działają nawet trzymając 10 sekund. 

Ogólnie same dźwięki mogą być w formie jakiegoś krótkiego sygnału ale ta melodyjka na koniec przez 30 sekund (tyle wytrzymalismy) to już poniosła inżynierów samsunga. 

Na forach są informacje głównie dla pralek do 2019 roku. Nie mogę znaleźć do tych nowych modeli takiej informacji. 
W opcjach nawet tych rozszerzonych oraz w ustawieniach na telefonie nie ma możliwości tego zmienić. 
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@TomaszZG  Po włączeniu pralki proszę przytrzymać przycisk z rączką przez kilka sekund.

W menu będzie opcja do wyłączenia alarmów.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

12 Odpowiedzi
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@TomaszZG  Po włączeniu pralki proszę przytrzymać przycisk z rączką przez kilka sekund.

W menu będzie opcja do wyłączenia alarmów.

TomaszZG
Voyager
Opcje
Wyłączone były i tak ta melodyjka na koniec prania grała. Spróbuję jeszcze raz ale już to wyłączałem.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@TomaszZG  Proszę spróbować jeszcze raz

TomaszZG
Voyager
Opcje
Już to zrobiłem. Czekam na następne pranie i dam znać.
0 Like
TomaszZG
Voyager
Opcje
Działa opcja wyłączenia alarmów. Nie wiem dlaczego za pierwszym razem nie udało się ale już za drugim jest ok. Muzyki na koniec nie ma..
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@TomaszZG  Super że się udało 😀

MagdaM25
First Poster
Opcje

Dziękuję! Pomogło! Czy można wyłączyć lub ściszyć pozostałe dźwięki (melodyjka na początek. Zmiana programów i parametrów prania). 

0 Like
TomaszZG
Voyager
Opcje
Można wyłączyć tylko alarm po zakończeniu. Pozostałe dźwięki są ale nie jakieś bardzo uciążliwe.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MagdaM25  Zgodnie z instrukcją obsługi: "Można włączyć lub wyłączyć dźwięk pralki. Gdy ta funkcja ma ustawienie Wył., alarm AddWash i melodia sygnalizująca zakończenie programu nie są emitowane.  Wszystkie pozostałe  dźwięki natomiast  pozostają aktywne".