Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pralko suszarka wd80n64200x pranie 60 stopni

(Temat utworzony: 15-05-2019 10:33 PM)
1583 Wyświetlenia
Bart81
Navigator
Opcje

Witam, mam takie pytanie.  Czy na wszystkich programach poza szybkim praniem można prać w 60C ? Czy powinno się dać załączyć bo u mnie się da tylko na 2 programach ..

Z góry dziękuję za pomoc.

0 Like
11 Odpowiedzi
Opcje

Cześć @Bart81 ,

Urządzenie o modelu WD80N64200X nie jest z polskiego rynku, więc nie mam żadnej dokumentacji na temat tego produktu.

Podaj mi może jakie masz programy do wyboru.  Ja sprawdzę w polskich modelach, czy na danym programie jest możliwość zwiększenia temperatury do 60 stopni.

0 Like
Bart81
Navigator
Opcje

Poniżej programy:

Bawełna 

Pranie szybkie

Pranie codzienne 

Super ECO

Bawełna Suche

Syntetyki Suche

Wełna 

Kurtki Płaszcze 

Delikatne

Syntetyki

0 Like
Opcje

@Bart81 ,

Dzięki. W polskich modelach sytuacja wygląda następująco:

Bawełna - tutaj temperaturę można modyfikować dowolnie. Powyżej 60 stopni też się da ustawić.

Pranie szybkie - maksymalna temperatura to 40 stopni

Pranie codzienne - maksymalna temperatura to 60 stopni

Super Eco - tutaj nie ustawiamy temperatury bo jest to pranie w zimnej wodzie

Wełna - max. 40 stopni

Kurtki/płaszcze - max. 40 stopni

Delikatne - max. 40 stopni

Syntetyki - max. 60 stopni

Tak jak wspomniałam odnoszę się tylko i wyłącznie do polskich modeli, nie gwarantuję że w Twoim jest tak samo. Ale można założyć że podobnie :smiling-face:

Zatem z powyższej listy wynika, iż programami z temperaturą 60 stopni są:

Bawełna, Codzienne i Syntetyki.

0 Like
Bart81
Navigator
Opcje

Hmmm u mnie nie da się jednak ustawić 60 stopni na "Pranie codzienne" i myślę że jednak jest coś nie tak. 

Teraz powiem dlaczego pytam, otóż miałem problem ponieważ pralka nie grzała w ogóle wody gdy była ustawiona na 60 stopni i wezwałem serwis, wymienili całą płytę główną którą znajduje się u dołu pralki i nie da się ustawić temperatury 60 stopni przy praniu codziennym A wcześniej się dało . Dzwoniłem dzisiaj w tej sprawie i powiedziano że to wcześniej było coś nie tak A teraz jest niby dobrze...

0 Like
Opcje

Cześć @Bart81 ,

Nie potwierdzę Ci takiej informacji w Twoim modelu, jednak ten program jest dyskusyjny.

Tzn. w niektórych modelach sprawdzanych przeze mnie była możliwość ustawienia 60 stopni, a w niektórych nie.

Biorąc pod uwagę długość cyklu, temperatura 60 stopni w mojej ocenie jest bardzo trudna do osiągnięcia. Może dlatego takiej opcji w Twoim modelu nie ma.

0 Like
Bart81
Navigator
Opcje

Dziękuję za Info.

W najbliższym czasie sprawdzę to w sklepie....może znajdę taką pralkę i zobaczę jak chodzą tam programy .

Nie rozumiem jednego, skoro teraz niby jest ok to znaczy że kupiłem uszkodzoną pralkę ?

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@Bart81 niestety w instrukcji do tego modelu też nie zostało to opisane, jak powinno być, więc nie mamy jak sprawdzić. Jak znajdziesz ten model i będziesz miał okazje potwierdzić, jak powinno być, daj znać.

0 Like
Bart81
Navigator
Opcje

Za tydzień w sobotę  będę miał prawdopodobnie możliwość sprawdzenia tej temperatury w nowej pralce w sklepie.

Mam też inne pytanie dotyczące drzwiczek z tej Pralki. Od strony wewnętrznej na dole jest dziurka i chciałbym wiedzieć do czego ona służy ponieważ cieknie mi od czasu do czasu podczas prania i mam mokro przed pralką 20190622_092113.jpg

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@Bart81, ten otwór jest po prostu odpływem drzwi. Jeżeli woda wpłynie między szyby a plastik, tym otworem wydostaje się z urządzenia. Jeżeli pojawia się faktyczny wyciek, raczej nie jest on z tego małego otworu. Sprawdź, czy nie masz żadnych uszkodzeń na drzwiach, fartuchu, uszczelce AddWash i samym kanale dodatkowych drzwi. Wyciek z urządzenia poza usterkami może pojawić się też w przypadku nieprawidłowego wypoziomowania urządzenia, zbyt dużego załadunku, jak i zbyt wysokiego ciśnienia.