Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pralko-suszarka WD70J5A10AW/EO nie dosusza ubrań.

(Temat utworzony: 15-04-2020 01:14 PM)
1745 Wyświetlenia
Essme22
Apprentice
Opcje

Witam. Od kilku dni zaobserwowałam problem z suszeniem ubrań (pralko-suszarka niedosusza) pomimo ustawienia automatycznego suszenia i prawidłowej wagi wsadu. Pojawiła się również głośniejsza praca podczas próby wypompowywania wody. W pralce pozostają mokre resztki włókien z ubrań (normalnie są suche oraz są wyciągane przeze mnie każdorazowo po praniu z suszeniem). Filtr został wyciągnięty i wyczyszczony (ten z
frontu pralko-suszarki na dole po prawej stronie), skalibrowałam również ponownie pralkę poprzez przyciski temperatura+opóźnienie włączenia, niestety panel nie reaguje na próbę kalibracji poprzez przyciski
wirowanie+poziom wysuszenia (przyciski działają normalnie przy zmianie
funkcji). Czy można zrobić coś by przywrócić jej normalne funkcjonowanie?

0 Like
5 Odpowiedzi
MarcinL
Voyager
Opcje

Cześć @Essme22. Podczas normalnego prania woda jest odprowadzana? Zostaje jakaś woda w filtrze po praniu?

0 Like
Essme22
Apprentice
Opcje

Witam. Po wykonaniu zwykłego prania bez suszenia po wyręceniu filtra wyleciał jakies 0,5l wody.

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@Essme22 czyli tu jest ok. Sprawdź jeszcze przestrzeń za filtrem, czy nic się nie dostało w okolice wirnika pompy, przepłucz wąż odpływowy, sam odpływ i zresetuj urządzenie. 

0 Like
AnetaPa3
First Poster
Opcje

a przepraszam jak się resetuje pralko-suszarkę?

0 Like
RadekP
Pathfinder
Opcje

@AnetaPa3 po prostu odłączając urządzenie od prądu na kilka minut :smiling-face: Wyciągnij wtyczkę z gniazda i zostaw na trochę.

0 Like