Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pralka WW90T754ABH nie odprowadza wody.

(Temat utworzony: 08-05-2022 10:54 AM)
824 Wyświetlenia
engosia
Apprentice
Opcje

Witam, zakupiłam pralkę WW90T754ABH,po podłączeniu i pierwszym uruchomieniu programu (na pusto) okazało się, że pralka zatrzymuje się po praniu, przed płukaniem i nie odprowadza wody. Wypróbowałam różne programy i za każdym razem pralka zatrzymuje się przed płukaniem i odprowadzeniem wody.  Czy ktoś z Was miał taki przypadek? Awaria pompy?

0 Like
6 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@engosia  Witam 

Proszę sprawdzić czy 

- zawór doprowadzający wodę jest odkręcony.

-  czy ciśnienie wody nie jest zbyt niskie.

- Sprawdzić czy wąż doprowadzający wodę nie jest skręcony lub zapchany.

- Oczyścić filtr sitkowy w wężu doprowadzającym wodę.

- Oczyścić filtr sitkowy przy zaworze pralki.

0 Like
engosia
Apprentice
Opcje

Witam,

woda odkręcona, ciśnienie prawidłowe, poprzednia pralka działała bez problemów. Woda do pralki dociera. Początek programu przebiega prawidłowo dopiero jak ma wirować (płukanie) i odpompować wodę to się zawiesza. Nie wiruje i nie odprowadza wody, trzeba ją spuścić z bębna awaryjnie. Pralka jest nowa, nie było w niej nic prane. Filtry sprawdzone, czyste. 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@engosia  Proszę jeszcze spróbować zrobić kalibracje pralki:

W przypadku Pani modelu trzeba nacisnąć i przytrzymać Łapkę z + przez ok. 3 sekundy, aby wejść w funkcje systemowe i wybrać opcję kalibracja. W instrukcji jest również wskazówka.

0 Like
engosia
Apprentice
Opcje

Panie Przemku kalibracje były robione kilka razy.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@engosia  na obecną chwilę nic więcej nie mogę zaproponować, poczekamy jeszcze na wypowiedź naszych expertów

@JolaŁ  @HubertK   @GosiaZ 

0 Like
GosiaZ
Navigator
Opcje

Hej, @engosia, czy pojawia się jakiś komunikat w momencie, kiedy się zawiesza? Czy na pusto również nie chce wirować?