Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pralka WW90M74HN2T nie pobiera płynu do płukania

(Temat utworzony: 28-08-2021 01:06 PM)
12736 Wyświetlenia
chania
Explorer
Opcje

Używam od ok. 1.5 roku pralki WW90M74HN2T i od jakiegoś czasu przestała pobierać albo pobiera bardzo małe ilości płynu do płukania. Mam ustawioną maksymalną ilość (3) w automatycznym dozowaniu, programy których używam to Bawełna i Pranie automatyczne. Ustawiam po 3, 4, 5 płukań, ale ani nie czuć zapachu płynu w praniu ani nie widzę ubytku płynu. Pralka jest prawidłowo wypoziomowana, płyn do prania jest podawany prawidłowo, wyciągnęłam szufladę, wylałam z niej płyny i ją umyłam, sprawdziłam czy płyn może się z niej  wydostawać i wyglada na to, że jest ok. Na pralce nie świeci się kontrolka o braku płynu (jak wylałam płyn i wsadziłam pustą szufladę to się świeciła, więc zakładam, że to działa ok). Czy mogę jeszcze coś sprawdzać, czy wzywać serwis gwarancyjny?u

47 Odpowiedzi
Members_RU6t444
First Poster
Opcje

Cześć. Można gdzieś kupić tą uszczelkę? 

0 Like
OliwiaB
Expert
Opcje

Cześć @Members_RU6t444

Części można kupić w serwisach:

- Serwis: A-TECH, WARSZAWA, ul. BIAŁOSTOCKA 5, tel.: 226980712 ; 608320147

- Serwis: RAGZ, ŁÓDŹ, ul. BRZEZIŃSKA 51, tel.: 664050316 
- Serwis: MAGBOB, KRAKÓW, ul. LOTNICZA 3, tel.: (12) 307-50-50 

Serwis z Krakowa ma też stronę internetową: https://www.agd-czesci.com.pl/

elelinka85
First Poster
Opcje
Mam tak samo, od jakiegoś czasu. Kiedy otworzę szufladę i ja zamknę ponownie komunikat znika.
0 Like
JulaP
Expert
Opcje

Cześć @elelinka85,

Jeśli szuflada jest niedomknięta, nawet na milimetr, niewidocznie gołym okiem, to pralka może pokazywać błędne komunikaty. Czujniki nie wykrywają wtedy płynu lub nawet całej szuflady. Jeśli ponowne zamknięcie nie pomaga, to warto wyczyścić podajniki na szufladzie albo zrobić czyszczenie pompy zbiornika- opcję można znaleźć w menu pralki. 

Juniorh
Student
Opcje
Gdzie znajdę tą opcję czyszczenia pompy do detergentu?
0 Like
JulaP
Expert
Opcje

Cześć @Juniorh!

Opcja jest ukryta w funkcjach pralki, pojawi się po dłuższym przytrzymaniu rączki z plusem. Dla pewności możesz podać model swojej pralki, sprawdzimy to dokładnie. 😉

Juniorh
Student
Opcje
W moim modelu WW90T534DAE po przytrzymaniu jest :
Ilość zmiękczacza
Ustawienia fabrycznie
Wifi
Kalibracja
0 Like
JulaP
Expert
Opcje

@Juniorh w tym modelu nie ma takiej opcji, pozostaje ręczne czyszczenie szuflady. Jeśli chcesz wyczyścić kanaliki między szufladą, a bębnem, możesz nalać do zbiorników w szufladzie wody zamiast detergentów i włączyć program Bawełna na 90* z opcją największego podawania detergentów i największą możliwą ilością płukań. Dzięki temu kanaliki się przeczyszczą, a dodatkowo wyczyścisz pralkę. 🙂