28-08-2021 01:06 PM
Używam od ok. 1.5 roku pralki WW90M74HN2T i od jakiegoś czasu przestała pobierać albo pobiera bardzo małe ilości płynu do płukania. Mam ustawioną maksymalną ilość (3) w automatycznym dozowaniu, programy których używam to Bawełna i Pranie automatyczne. Ustawiam po 3, 4, 5 płukań, ale ani nie czuć zapachu płynu w praniu ani nie widzę ubytku płynu. Pralka jest prawidłowo wypoziomowana, płyn do prania jest podawany prawidłowo, wyciągnęłam szufladę, wylałam z niej płyny i ją umyłam, sprawdziłam czy płyn może się z niej wydostawać i wyglada na to, że jest ok. Na pralce nie świeci się kontrolka o braku płynu (jak wylałam płyn i wsadziłam pustą szufladę to się świeciła, więc zakładam, że to działa ok). Czy mogę jeszcze coś sprawdzać, czy wzywać serwis gwarancyjny?u
06-07-2023 09:03 AM
21-03-2024 03:24 PM
U mnie też jest problem z płynem do prania. Mianowicie, pralka pobiera płyn, tylko dostaje sie tam woda i go rozcieńcza. Na infolini powiedzieli ze to normalne, ale moim zdaniem tak nie powinno być. Miał ktoś podobny problem i go rozwiązał. Pralka z automatycznym poborem płynów.
21-03-2024 06:04 PM
@Members_VzV9V95 Dzień Dobry
Jak najbardziej uzyskała Pan prawdziwą informację. Przed pobraniem detergentu dysze natryskowe znajdujące się w górnej części szufladki na detergent dozują do nich wodę, a następnie rozcieńczony detergent jest pobierany poprzez zwolnienie blokady na zaworkach.
30-03-2024 02:36 PM
09-05-2024 02:18 PM
u mnie podobnie, płyn nie jest pobierany. Szkoda ze pralka nie ma już gwarancji a sama pompka prawie 500zł.... Do tego trzeba rozwalać całą zabudowę w pralni i ściaać suszarkę...
Kombinowałem, czyściłem i nic... da się ten płyn jakoś ręcznie dodawać - jak proszek, przed każdym praniem?
10-05-2024 10:24 AM
Cześć @_uciu_!
Nie da się niestety ręcznie dozować płynu do płukania. Warto w tej sytuacji zgłosić się do serwisu, który odpłatnie usunie usterkę, skoro wszystkie zalecenia nie odniosły rezultatu. Poniżej wrzucam link do wyszukiwarki serwisów:
11-05-2024 10:53 PM
11-05-2024 11:00 PM
Szanowni państwo umieściłem stosowne zdjęcie obrazujące awarię pompy dozownika detergentów Samsung. Jest to ewidentna fabryczna wada elementu dozującego polegająca na niewłaściwym dobraniu materiału na uszczelki, które występują jako element konstrukcyjny w tej pompie o symbolu DC97-19821A. Na zdjęciu , które zamieściłem po rozebraniu pompki widać rozpuszczoną jedną z uszczelek odpowiedzialną za brak dozowania płynu zmiękczajacego czy zapachowego tkaniny. Jak widać na załączonej fotografii Samsung nie ma ochoty przyznać się do błędu i serwis wymienia cały układ pompy detergentów za ok 450zł, a w układzie jest zepsuta uszczelka za kilka złotych. Szanowni państwo Wydaje mi się że w sprzęcie za około 4000 zł taka sytuacja nie powinna mieć miejsca, a firma Samsung powinna uczciwie przyznać się do wady fabrycznej materiałowej zastosowanej w urządzeniu odpowiedzialnym za dozowanie płynów.
12-05-2024 09:00 AM
25-05-2024 06:26 AM
Co trzeba zdemontować by dostać się do tej pompy?
Zaczyna mnie to wkurzać powoli i myslę jak tu się do tego dobrać by nie rozwalać przy okazji połowy pralni.