Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pralka Samsung WW90T754ABH - Głośna praca podczas wirowania

(Temat utworzony: 06-06-2022 09:00 PM)
5690 Wyświetlenia
Murinio86
Journeyman
Opcje

Witam wszystkich

Chciałbym się Was podpytać czy Wasze pralki też tak głośno pracują przy starcie wirowania i w trakcie? Moja pralka szczególnie podczas startu wirowania pracuje głośno i bęben obraca się nierówno. Nasilenie zależy oczywiście od wsadu. Na początku bęben poruszą się nawet w przód wypychając przedni panel pralki oraz drzwiczki i to samo dzieje się kiedy kończy wirować.

Zgłaszałem to na serwis, przyjechał Pan i mówi, że to normalna praca tych pralek, że to duży bęben, że może tak wypychać itp. Sprawdzał ja aplikacją, żadnych błędów nie wykazało. Test zrobił z trzema ręcznikami średniej wielkości i to wszystko.

Zamieszczam linki do filmików

https://youtube.com/shorts/sdRv7xCoyOA?feature=share

https://youtu.be/eC921Za8YR4

Wkurza mnie to, bo stara pralka miała o wiele lepszą kulturę pracy i jeśli ta ma tak pracować, to będę dążył do oddania jej i zwrot kasy na zakup czegoś innego. Dlatego chciałem się dowiedzieć czy faktycznie tak jest czy mój egzemplarz to jakiś kiepski egzemplarz.

Będę wdzięczny za wasze uwagi.

Pralka to model WW90T754ABH

81 Odpowiedzi
Andzela95
Apprentice
Opcje
Żałuję, że nie wpadłam na ten filmik wcześniej.
Dwa tygodnie temu kupiłam taką samą pralkę... Moja kochana wieloletnia pralka beko padła która przy wirowaniu brzmiała jakby leciał odrzutowiec. Ucieszyłam się, że nowa bedzie cicha i będę mogła wstawić pranie nawet wieczorem... O zgrozo jakie było moje zdziwienie jak weszła w fazę wirowania.
Poziomowanie, kalibracja. Nic nie dała. Dzwonię na serwis. Każą znów poziomować, kalibrować. Nic. Dzwonię i zgadzam sprawę. Przyjeżdża przemiły Pan....mowi, że poziomowanie to bez poziomicy bo to nic nie daje i lepiej na wyczucie. Ok lekko dało efekt. Ale pralka dosłownie jak wchodzi na obroty to jakby bęben chciał uciec, a jak już się rozbuja to wali jak stary traktor..... Dźwięk nie do wytrzymania. Usłyszałam, że nowe pralki tak mają... Dodatkowo na 1400obrotow to pranie jest średnio odwirowane. Moja stara pralka beko 1200 obrotów lepiej ogarniała ten temat. Jestem zawiedziona i żałuję zakupu...... Udało się coś Panu ogarnąć z tą pralką?
0 Like
Andzela95
Apprentice
Opcje
Aż się zastanawiam czy walczyć z Nimi, czy jednak nauczyć się funkcjonować z tą pralką. Chociaż u Mnie nie ma ekeftu wypychanie drzwiczek.
0 Like
Justynas1
Journeyman
Opcje

Ja próbuję z nią żyć już rok...serwisant powiedział że te pralki tak piorą😅że tak jest w karcie produktu...moja się tłucze pomimo kalibrowania i poziomowania ... plus wypycha drzwiczki przy wirowaniu...myślę że problem jest znany ale firma lekceważy klientów...pieniądze wyrzucone w błoto 

0 Like
Andzela95
Apprentice
Opcje
Mówię w mojej pralce akurat nie wypycha drzwiczek. Tego powiedzieć nie mogę. Jeszcze.... Ale te wirowanie...to jest koszmar i jedno wielkie nieporuzomienie. Tak się cieszyłam na nową pralkę, ale już tęsknię za swoją stara Beko.

Widzę, że w takim razie nie mam co się prawowac z Nimi ☹️
0 Like
GrzegorzM
Pathfinder
Opcje

A masz jakieś maty lub podkładki antywibracyjne pod pralką? Bo jeśli tak to kalibracja nic nie da. Musi być na twardym podłożu żeby kalibracja zadziałała. 

A większość Samsungów MUSI być na twardym podłożu bez dodatków bo niestety systemy żyroskopowe bębna świrują.

A niestety większość sprzedawców wciska maty/podkładki na siłę żeby sobie bonusy wyrobić, a potem problemy...

0 Like
Justynas1
Journeyman
Opcje

Ja mam bez mat i podkładek bo tak zaleca producent..

Justynas1
Journeyman
Opcje

Udało się Panu coś więcej załatwić?

0 Like
Judo90
First Poster
Opcje

Dzień dobry, też mam podobny problem z pralką firmy Samsung. Użytkuję ją zaledwie 2 tygodnie a w momencie drugiego prania i wirowania bęben nie równo obraca się i raz po raz slychać uderzanie. Bęben jakby chciał wyskoczyć na zewnątrz. Dopiero będę zgłaszał to na serwis.  Ktoś pomorze ? Proszę. 

Niewiele jest załadowane bo ok 10 par skarpetek.

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Judo90, podeślij te nagrania do wsparcia technicznego, najlepiej będą w stanie ocenić, czy z pralką jest wszystko w porządku: https://www.samsung.com/pl/support/contact/#contactinfo

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Murinio86
Journeyman
Opcje
Ja proponuję oddać jeśli masz jeszcze możliwość, a jak nie to pozostaje się męczyć lub sprzedać tę kupę złomu.
0 Like