06-06-2022 09:00 PM — edytowano 06-06-2022 09:07 PM
Witam wszystkich
Chciałbym się Was podpytać czy Wasze pralki też tak głośno pracują przy starcie wirowania i w trakcie? Moja pralka szczególnie podczas startu wirowania pracuje głośno i bęben obraca się nierówno. Nasilenie zależy oczywiście od wsadu. Na początku bęben poruszą się nawet w przód wypychając przedni panel pralki oraz drzwiczki i to samo dzieje się kiedy kończy wirować.
Zgłaszałem to na serwis, przyjechał Pan i mówi, że to normalna praca tych pralek, że to duży bęben, że może tak wypychać itp. Sprawdzał ja aplikacją, żadnych błędów nie wykazało. Test zrobił z trzema ręcznikami średniej wielkości i to wszystko.
Zamieszczam linki do filmików
https://youtube.com/shorts/sdRv7xCoyOA?feature=share
Wkurza mnie to, bo stara pralka miała o wiele lepszą kulturę pracy i jeśli ta ma tak pracować, to będę dążył do oddania jej i zwrot kasy na zakup czegoś innego. Dlatego chciałem się dowiedzieć czy faktycznie tak jest czy mój egzemplarz to jakiś kiepski egzemplarz.
Będę wdzięczny za wasze uwagi.
Pralka to model WW90T754ABH
06-06-2022 09:34 PM — edytowano 06-06-2022 09:36 PM
@Murinio86 Dzień Dobry
Buczenie jest ok, to pompa. W pierwszym filmiku pralka pracowała, jakby była przeładowana. Proszę zrobić kalibrację bębna zgodnie z instrukcją, a po niej nastawić płukanie z wirowaniem na pusto, bez załadunku w środku.
Po tych czynnościach przekona się Pan, czy to kwestia załadunku. Po kalibracji i na pusto pralka nie powinna tłuc, a jeżeli tak będzie -konieczny bedzie serwis. Może Pan też sprawdzić, obracając bęben ręką, czy bęben chodzi płynnie i cicho, czy przeskakuje i na przykład stuka.
06-06-2022 09:55 PM
07-06-2022 03:13 PM
@Murinio86 podczas samego rozpędzania się do wysokich obrotów faktycznie może się pojawiać dźwięk bicia i nawet chwilowe wibracje, bo wtedy często wsad nie jest jeszcze równomiernie rozłożony po powierzchni bębna, ale moim zdaniem wtedy nie powinien chodzić cały front pralki. Jeśli technik nie potwierdził występowania usterki, to może być problematyczne, ale i tak sugerowałabym kontakt z producentem w celu ponownego zgłoszenia tego. Najlepiej jakbyś skontaktował się poprzez formularz e-mail, wysyłając linki do tych nagrań i opisując również czynności samoobsługowe, które dotychczas wykonałeś:
https://www.samsung.com/pl/support/email-technical-question/.
Ewentualnie poprzez czat na żywo:
07-06-2022 03:27 PM
@DariaR @Murinio86 Też tak uważam że to nie jest normalne że porusza się ten element 🤔
07-06-2022 03:53 PM
21-11-2022 05:11 PM
Jak zakończyła się Pana historia z pralką? Mam taką samą, tak samo się zachowuje. Dziękuję za odpowiedź.
21-11-2022 05:22 PM
21-11-2022 05:29 PM
01-02-2023 04:11 PM