Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pralka Samsung WF70F5E0W2W

(Temat utworzony: 04-01-2021 11:16 PM)
1389 Wyświetlenia
Azgalor97
Explorer
Opcje

Witam mam problem z pralką Samsung WF70F5E0W2W 

Pralka podczas cyklu prania zatrzymuję się w trakcie prania po 2-7 minutach dalej kontynuuję pranie zatrzymuję się 3 razy na cykl pierwszy raz na godzinie czterdzieści następne zatrzymanie na trzydziestu minutach a ostatnie zatrzymanie na dziewiętnastu minutach. Pralka nie zawsze się tak zachowuję i pierze bez zatrzymania się a są dni że cykl prania wydłuża się przez te przerwy jaka jest przyczyna tego i jak ją usnąć (dodam że takie zachowanie pralki trwa od końca Listopad ubiegłego roku), jak można usnąć taką usterkę i co jest jej przyczyną.

0 Like
23 Odpowiedzi
HubertK
Expert
Opcje

@Azgalor97 Cześć,

Doprecyzuj na początek, czy wykonywałeś kalibrację bębna zgodnie z instrukcją obsługi? Kalibrację powinno wykonywać się średnio co około 30/40 cykli. Czy sytuacja występuje niezależnie od wybranego programu? Na jakim załadunku i programie zauważyłeś usterkę, 1/2 objętości bębna, 3/4? Czy pojawiał się może komunikat błędu 3C? Czy filtr odpływowy oraz odpływ są drożne i czyste?

Azgalor97
Explorer
Opcje
Tak zawszę dokonuję kalibracji bębna. Co do usterki występuje ona nie zależnie od pojemność zasypu czy małe pranie parę rzeczy czy do połowy bębna. Problem pojawia się kiedy Uruchamiam pralkę gdy cykl prania dochodzi do 1:40 pralka zawiesza się na parę minut po czym dalej kontynuuję następna taka przerwa jest na 30 minutach oraz na 19 minutach dodam że pralka nie jest nowa w tym roku będzie miała 7 rok.
0 Like
HubertK
Expert
Opcje

@Azgalor97 Dzięki za informacje. Sprawdź jeszcze, czy pralka zachowuje się tak samo przy pracy na pustym bębnie. Skontaktuj się również bezpośrednio z naszym autoryzowanym punktem serwisowym, który zdiagnozuje usterkę i wyceni koszty związane z ewentualną naprawą. Serwis dla Twojej lokalizacji odnajdziesz tutaj: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

0 Like
Ola007
Journeyman
Opcje
Dzień dobry
mam dokładnie ten sam problem z pralką Samsung WF70F5E0W2W 
Każde pranie wydłuża się o około 30 minut na każdym cyklu.
Czy to jest wada "genetyczna" produktu? Pralka poprzez to pobiera więcej prądu i wody. Poza tym jaki bym wsypała proszek nie pobieta go w całości tylko po zakończeniu zostaję zawsze twarda bryłka. Czyli kolejna strata i jest to proszek
Proszę o pomoc.
Azgalor97
Explorer
Opcje
Jest to wina programatora nic nie zrobisz nowy programtor to koszt połowy lub całej pralki jedyna opcja to kupno nowej pralki. Ja tak zrobiłem tylko że kupiłem pralkę innej marki LG zero problemu drugi rok nie pobiera płynu nie było problemu z bębnem jak w przypadku Samsunga który u mnie był wymeniany 3 miesiące po kupnie bo świszczał pralkę mam naprawioną ale stoi jak drugo do prania brudnych ubrań roboczych.
Ola007
Journeyman
Opcje
Mam ją dopiero nieco ponad 2lata. Poprzednia innej firmy służyła prawie 19lat.
Dzięki wielkie za informację
Dobrego dnia
0 Like
HubertK
Expert
Opcje

@Ola007 Cześć! 

Przede wszystkim w tej pralce jest możliwość włączenia opcji dodatkowych do cyklu prania. Poszczególne opcje dodatkowe mogą mieć wpływ na dłuższy cykl prania. Są nimi:

opcje.PNG

Sprawdź więc, czy nie jest to przyczyną dłuższego trwania programu. Ponadto, na jakim programie tak się dzieje? 

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Ola007  Proszę zapoznać się z tabelką podaną przez @HubertK , niektóre programy i ich specyfikacja mogą wydłużać czas prania.

0 Like
Ola007
Journeyman
Opcje
Szanowny Panie
Wiem że te opcje wydłużają proces cyklu
Ja napisała iż w każdym cyklu i miałam na myśli podstawowy. I tak np. teraz włączając pranie codzienne, które ma trwać i jest napisane na wyświetlaczu ma trwać 1h i 3min skończone zostało w czasie 1h i 37min.BEZ OPCJI DODATKOWYCH
0 Like