Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pralka Samsung MODEL WW80T954ASH/S6 komunikat o doprowadzeniu wody

(Temat utworzony: 14-09-2023 10:56 PM)
1134 Wyświetlenia
Deve_raux
Student
Opcje

Witam wszystkich.

Od jakiegoś czasu w pralce Samsung MODEL:WW80T954ASH/S6 pojawia mi się komunikat (jak na zdjęciach), dlatego proszę was o pomoc czym jest to spowodowane. Zaznacze, że wyczyściłem sitko z tyłu pralki tam gdzie pralka pobiera wodę, wycisciłem filtr pralki i dalej problem występuje. Jak pralka skończy odprowadzać wodę i nacisne start, play to włącza się płukanie i 6 minut do końca niezależnie od tego jaki program prania wybiorę. Proszę doradźcie, pomóżcie, z góry dziękuję, albo wezwać fachowca. Pozdrawiam.

image

image

0 Like
5 Odpowiedzi
GrzegorzM
Pathfinder
Opcje

Możesz mieć problem z samym ciśnieniem wody na zaworze w ścianie, przy za niskim ciśnieniu pralka może wykrywać że jest jakiś "zator" sugerując że filtr jest zapchany. Ewentualnie jakoś dziwnie poprowadzony wężyk doprowadzający wodę.

Deve_raux
Student
Opcje
Dzięki za podpowiedź, już myślałem że się pralka zepsuła. Mam też problem z odpływem wody z pralki bo prawdopodobnie odpływ jest połączony z odpływem z umywalki, jak pralka pozbywa się wody słychać bulgotanie wody w umywalce. Udrożniałem wiele razy, ale dalej tak samo. Mieszkam na 9 piętrze. Remont łazienki jest w planach. Pozdrawiam
0 Like
GrzegorzM
Pathfinder
Opcje

Jak miałem takie oznaki że słyszałem bulczenie w umywalce to tydzień później mi zapchało rury i woda wylała do prysznica i umywalki... Winowajcą była niedrożność na rurze PONIŻEJ już czyli w pionie, wbudowanej w ścianę.
Był hydraulik, centymetrową żmijką z wkrętarką przeczyścił 10 metrów układu w ścianie i jest cisza. A też myśleliśmy że to umywalka, pralka albo prysznic się zatykał.
A się okazało że to kanalizacja w pionie bloku zawiodła.

0 Like
Deve_raux
Student
Opcje
@GrzegorzM Mam jeszcze jedno pytanie, które mnie nurtuje a mianowicie pralki: czemu pralka wykrywa "zator, problem" przy ostatnim cyklu i pobierania wody, a nie na samym początku prania?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Deve_raux 

A czy próbował Pan odłączyć wąż odpływowy od zaworu i przelać przez wąż kilka litrów ciepłej wody?

Być może wąż jest nie drożny, i takie przelanie powinno pomóc. 

A czy węże nie są zagięte, są zainstalowane na odpowiedniej wysokości? 

Czy próbował Pan odłączyć pralkę od prądu na kilka minut w celu wykonania resetu?

0 Like