Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Lodowka samsung. Resetowanie filtru

(Temat utworzony: 14-09-2023 02:26 PM)
1853 Wyświetlenia
Sylwia95
Apprentice
Opcje

Witam. Wymieniłam filtr i próbowałam zresetować (3sek ice type) i dalej nic. Może to by c dlatego, że lodowka nie jest jeszcze podłączona do wody czy to nie ma znaczenia ? Bo skoro filtr jest wymieniony to nie powinna swiecic się czerwona kontrolka. 

Proszę o pomoc 

20230914_133001.jpg

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
GrzegorzM
Pathfinder
Opcje

Pamiętaj by po podłączeniu do linii wodnej odpowietrzyć cały układ bo na początku może być z tym problem jak będzie powietrze w układzie.

Naciskasz dystrybutor wody przez 30s, powinno zejść powietrze (uwaga na pryskanie wody z powietrzem) z układu a potem takie 3-5 litrów dla pewności. Potem daj się wodzie ochłodzić na spokojnie :smiling-face: 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

4 Odpowiedzi
GrzegorzM
Pathfinder
Opcje

Hej, podzielisz się modelem urządzenia? bo tak po samym dozowniku ciężko rozpoznać a nie każdy model ma taką samą konfigurację resetowania.

Dodatkowo jeśli nie masz podłączenia do linii wodnej, nie używasz kostkarki i dozownika wody to w sumie nie jest potrzebny Ci filtr i wymiana go 🤔

Sylwia95
Apprentice
Opcje

Hejka. Model to RS21JLBG

Już sobie poradziłam właśnie trzymając przez 5 sek. Ice Type i Child Lock jednocześnie i pomogło. Ale dzięki za odpowiedź. Jakby ktoś miał ten sam model to już wiemy jak ogarnąć 😊 ja nie mam podłączonej do wody bo remonty trwają, ale jak tylko będzie gotowe podłączam do wody i koslrzystam z kostkarki 🥰

20230915_130256.jpg

0 Like
Rozwiązanie
GrzegorzM
Pathfinder
Opcje

Pamiętaj by po podłączeniu do linii wodnej odpowietrzyć cały układ bo na początku może być z tym problem jak będzie powietrze w układzie.

Naciskasz dystrybutor wody przez 30s, powinno zejść powietrze (uwaga na pryskanie wody z powietrzem) z układu a potem takie 3-5 litrów dla pewności. Potem daj się wodzie ochłodzić na spokojnie :smiling-face: 

Sylwia95
Apprentice
Opcje

Super. Dzięki wielkie za pomoc 😊