14-09-2023 02:26 PM
Witam. Wymieniłam filtr i próbowałam zresetować (3sek ice type) i dalej nic. Może to by c dlatego, że lodowka nie jest jeszcze podłączona do wody czy to nie ma znaczenia ? Bo skoro filtr jest wymieniony to nie powinna swiecic się czerwona kontrolka.
Proszę o pomoc
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
15-09-2023 01:58 PM
Pamiętaj by po podłączeniu do linii wodnej odpowietrzyć cały układ bo na początku może być z tym problem jak będzie powietrze w układzie.
Naciskasz dystrybutor wody przez 30s, powinno zejść powietrze (uwaga na pryskanie wody z powietrzem) z układu a potem takie 3-5 litrów dla pewności. Potem daj się wodzie ochłodzić na spokojnie
15-09-2023 12:02 PM
Hej, podzielisz się modelem urządzenia? bo tak po samym dozowniku ciężko rozpoznać a nie każdy model ma taką samą konfigurację resetowania.
Dodatkowo jeśli nie masz podłączenia do linii wodnej, nie używasz kostkarki i dozownika wody to w sumie nie jest potrzebny Ci filtr i wymiana go 🤔
15-09-2023 01:54 PM
Hejka. Model to RS21JLBG
Już sobie poradziłam właśnie trzymając przez 5 sek. Ice Type i Child Lock jednocześnie i pomogło. Ale dzięki za odpowiedź. Jakby ktoś miał ten sam model to już wiemy jak ogarnąć 😊 ja nie mam podłączonej do wody bo remonty trwają, ale jak tylko będzie gotowe podłączam do wody i koslrzystam z kostkarki 🥰
15-09-2023 01:58 PM
Pamiętaj by po podłączeniu do linii wodnej odpowietrzyć cały układ bo na początku może być z tym problem jak będzie powietrze w układzie.
Naciskasz dystrybutor wody przez 30s, powinno zejść powietrze (uwaga na pryskanie wody z powietrzem) z układu a potem takie 3-5 litrów dla pewności. Potem daj się wodzie ochłodzić na spokojnie
15-09-2023 02:19 PM
Super. Dzięki wielkie za pomoc 😊