Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pralka model WW70J5446FW nie wiruje po błędzie 5C

(Temat utworzony: 28-10-2019 11:30 PM)
24517 Wyświetlenia
LechPiechota
Student
Opcje

Dzień dobry,

dziś wieczorem moja pralka Samsung model WW70J5446FW tuż przed wirowaniem wyświetliła błąd 5C, czyli problem z odprowadzaniem wody. Przyczyną musiał być zapchany filtr, bo po przeczyszczeniu go z różnych śmieci i paprochów błąd zniknął. Niestety to nie koniec kłopotów. Chciałem dokończyć przerwane pranie, więc wybrałem program płukanie + wirowanie. Przed wirowaniem pralka się zawiesiła... nie ma już żadnego komunikatu o błędzie, ale wirowanie nie rozpoczyna się, a pralka jedynie monotonnie buczy.

Co robić, jak żyć?

Czy to możliwe, że błąd się skasował, ale tryb wirowania się nie "odblokował" i teraz trzeba by było jakoś pralkę "zresetować"?

Czy może to jednak jakiś dalszy poważny problem i należy wezwać serwis?

11 Odpowiedzi
PrzemysławK
Voyager
Opcje

Hej @LechPiechota,

czy podczas tego "zawieszenia", pralka obraca bębnem? Dzieje się to, około, 9 minut do końca prania? Możesz przepłukać wąż odpływowy, jeżeli tego nie robiłeś. Nalej do niego, od końca, około litra wody. Nic nie musisz rozkręcać, pralka sama wypuści tę wodę.

Piotrex
First Poster
Opcje
Mam właśnie to samo. Jak udało się rozwiazać ten problem?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Piotrex  Dzień Dobry

Na początek proszę zastosować wskazówkę podaną powyżej przez @PrzemysławK 

Piotrex
First Poster
Opcje
Już zrobilem. Ponowne wyczyszczenie tego co pozostalo na łopatkach pompy za filtrem.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Piotrex  I jak teraz sytuacja?

Piotrex
First Poster
Opcje
Już zrobiłem
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Piotrex, ale powiedz, czy to pomogło, czy nadal problem występuje?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

LechPiechota
Student
Opcje

Po wyczyszczeniu filtra odłączyłem pralkę od prądu na kilka godzin. Po włączeniu działała już prawidłowo.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@LechPiechota  Świetnie 😀 czyli prawdopodobnie filtr był zabrudzony, najważniejsze że wszystko już działa prawidłowo.