Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Poszukiwany/poszukiwana!

(Temat utworzony: 25-04-2018 08:06 PM)
1165 Wyświetlenia
Zbiggy
Journeyman
Opcje

Witam,

Samsung na FB nie chciało odpisać i skierowali mnie tutaj z moim pytaniem: szukam odkurzacza firmy Samsung który, podobnie jak stare "jamniki" Predom-Zelmer, ma wylot powietrza, do którego można podłączyć rurę ssącą.

Wiem, że istnieje taki model Samsunga (niestety nie jestem pewien jak stary jest) a koniecznie potrzebuje taki właśnie typ odkurzacza.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc!

Edit: Dzięki wielkie wszystkim za pomoc! Może nareszcie uda się utrzymać mojego zasyfionego kompa z dala od kurzu :smiling-face:

0 Like
Przejdź do rozwiązania
14 Odpowiedzi
LeszekJ
Voyager
Opcje

Cytat:

"Unia Europejska zakazuje sprzedaży odkurzaczy o mocy większej niż 900 W. Jeśli ktoś miał ochotę kupić urządzenie mocniejsze niż unijna norma, miał czas jedynie do 1 września 2017 r. Zdaniem pomysłodawców ma na tym skorzystać zarówno środowisko, jak i użytkownicy."

W Tesco coś mocnego/starego zostało...

0 Like
Zbiggy
Journeyman
Opcje
Nie rozumiem - jesli klasy skutecznosci odkurzania są prawie identyczne, to co sie dzieje z tymi 600w mocy?
0 Like
LeszekJ
Voyager
Opcje

Grzeją otoczenie (powietrze).

0 Like
Zbiggy
Journeyman
Opcje
Czyli tak wlasciwie to nie ma sensu kupowac tego modelu dostepnego w Tesco jesli ten 700W mozna dostac tuz obok?
0 Like
LeszekJ
Voyager
Opcje

Trudna sprawa. Jak z silniczkami w samochodach.

Pomysł wymuszenia poprawy efektywności odkurzaczy był bardzo dobry. Są też bardzo dobre modele energooszczędnych odkurzaczy. Zaczynają się od 4k zł;)

Dziwaczną procedurę testową jednak ustalono chyba po tu, aby odkurzaczyki małej mocy mogły konkurować z mocnymi. Ile jest powtórzeń? Pięć podwójnych na tej samej powierzchni? Niech ktoś, kto się zna poprawi mnie jeśli się mylę.

Zamiast moich przemyśleń znalazłem następujący tekst:

"Dyson has separately sued Bosch and Siemens' parent company BSH after finding that 750W-rated appliances really draw over 1600W of power when full. A sensor puts the Siemens Q8.0 and Bosch GL80 models into low power mode in pristine conditions – such as a lab test – then ramps it up again for everyday use."