Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Popękane prowadnice szuflad zamrażarki.

(Temat utworzony: 30-09-2024 02:39 PM)
856 Wyświetlenia
Heniutek1
Apprentice
Opcje
Czy da się naprawić (wymmienić) prowadnice szuflad zamrażarki w lodówce RB41J7839S4?
12 Odpowiedzi
OliwiaB
Expert
Opcje

Cześć @Heniutek1

Samodzielnie nie da się ich wymienić, trzeba się kontaktować z serwisem. Niżej link do wyszukiwarki Autoryzowanych Serwisów Samsung:

https://eu.community.samsung.com/t5/samsung-salonik/poradnik-jak-znale%C5%BA%C4%87-najbli%C5%BCszy-a...

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę tez poszukać w tej hurtowni ma duży wybór do różnych modeli lodówek

https://north.pl/chlodziarko-zamrazarka/czesci-samsung/szuflady-i-kosze-do-rb41j7839s4-lodowki-samsu...
0 Like
Heniutek1
Apprentice
Opcje
Czy w nowszych modelach lodówek Samsung wyeliminowano wadę w postaci pękających prowadnic szuflad zamrażarki. W serwisie powiedziano mi, że ta wada spowodowanana była złym pianowaniem. 
0 Like
OliwiaB
Expert
Opcje

@Heniutek1 

W dużej mierze za uszkodzenia prowadnic odpowiadają przeciążenia szuflad, które po latach wsuwania i wysuwania po prostu się wyrabiają i poszycie pęka. Zdarza się, że faktycznie pianowanie było niepełne, ale to przypadki pojedyncze w skali całej produkcji. Jeśli serwis wystawił Ci kartę naprawy z informacją o złym pianowaniu, to zgłoś to koniecznie na infolinię, może coś zaoferują. 

Heniutek1
Apprentice
Opcje
W moim przypadku nie ma mowy o przeciążeniach szuflad. Moja lodówka RB41J7839S4 została zakupiona w 2017r więc jest po gwarancji.
0 Like
OliwiaB
Expert
Opcje

@Heniutek1 

To nic, jeśli była wada konstrukcyjna potwierdzona przez serwis, powinni coś zaproponować reklamacyjnie. 

Heniutek1
Apprentice
Opcje
Niczego poza standard przy zakupie nowej lodówki nie zaproponowali.
0 Like
My4tepian
Student
Opcje

Mam tą samą sytuację, w modelu RB34T671DSA pęknięte poszycie na środkowej szufladzie nie znalazłem w instrukcji danych max obciążenia szuflad 

Jeśli istnieje limit to proszę go podać 

Dziękuję 

0 Like
OliwiaB
Expert
Opcje

Cześć @My4tepian

Obawiam się, że nie jest to specyfikowana wartość, a nawet jeśli byłaby specyfikowana to obciążenie powierzchniowe szuflady nie będzie się równać maksymalnemu obciążeniu prowadnic.