Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Piekarnik Samsung Dual Cook NV70M3541B

(Temat utworzony: 22-11-2021 03:50 PM)
1291 Wyświetlenia
ZwolanPL
First Poster
Opcje

Piekarnik Samsung Dual Cook NV70M3541B - 2 miesiące po gwarancji włącza się sam piekarnik w trybie pracy termoobieg przy temperaturze 170 stopni. Żona mówi że raz zapaliła się lampka i przy lewym pokrętle ,(wyłączonym, w pozycji 0) widniała ikonka o pracy termoobiegu i temp. 170 stopni, dodatkowo dźwięk informowal że coś się dzieje. Sytuacja kilkukrotnie się powtórzyła, nie mam pewności czy faktycznie zaczął grzać i po chwili się wyłączył czy tylko takie błędne informacje były. Co to za problem?

Czy wyłączyć całkowicie piekarnik z prądu?

0 Like
4 Odpowiedzi
DariaR
Expert
Opcje

@ZwolanPL, czy piekarnik jest podłączony bezpośrednio do gniazdka z uziemieniem, czy do jakiejś listwy (powinien być bezpośrednio do gniazdka)? Czy ewentualnie próbowałeś go zresetować poprzez odłączenie od prądu na przynajmniej 5 minut i przetestować jak się będzie po tym zachowywał? Czy ewentualnie w ostatnim czasie wybijało Ci w domu bezpieczniki z jakiejś przyczyny?

Jeśli po resecie piekarnik ponownie się samodzielnie uruchomi, to koniecznie odłącz go całkowicie od prądu (bo to jednak jest ryzyko) i skontaktuj się z najbliższym autoryzowanym serwisem:

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/.

ZwolanPL
First Poster
Opcje

Jest podłączony do gniazdka 40 cm przedłużaczem, gdyż zwykly kabel nie sięgał do gniazdka.

0 Like
DariaR
Expert
Opcje

@ZwolanPL, to jest nieprawidłowe podłączenie niestety, które mogło się przyczynić do uszkodzenia urządzenia. Spróbuj testowo, jeśli masz jak, podłączyć piekarnik bezpośrednio do gniazdka. A jeśli nie masz jak, to kontakt z serwisem.

trax
Explorer
Opcje
U mnie było dwukrotnie w ciągu roku to samo pomogło zresetowanie piekarnika wtyczką wyjętą z gniazdka. Czytałem o tym na forach i podobno to znany problem zastanawiam się czy nie wywalić swojego na gwarancje póki jest
0 Like